Welke woonverzekering is voor jou het geschiktst?

Wil je graag een goede woonverzekering afsluiten, maar weet je niet precies wat je nodig hebt? Wij laten je graag zien wat je mogelijkheden zijn. Wat voor jou het perfecte pakket is, hangt af van je woonsituatie. Heb je bijvoorbeeld een huurhuis, dan heb je enkel een goede inboedelverzekering nodig. Wil je een woonverzekering afsluiten en je hebt een huis gekocht? Dan heb je niet alleen een inboedel- maar ook een opstalverzekering nodig. Wat al deze pakketten precies dekken, leggen we je graag uit. Je zult zien dat wanneer je een goede verzekering voor je woning afsluit, je het perfecte vangnet hebt voor noodsituaties.

Je hebt altijd baat bij een goede inboedelverzekering

Als er een verzekering is waar je vrijwel altijd baat bij hebt, dan is het wel de inboedelverzekering. Met dit pakket kun je schade aan de spullen in je woning claimen bij je verzekeraar. Die schade kan op heel veel manieren ontstaan. Misschien stoot je een keer iets om, misschien wordt er bij je ingebroken of wellicht breekt er brand in je woning uit waardoor veel schade ontstaat. Wat de oorzaak van de schade ook moge zijn, het is belangrijk dat je in staat bent om deze schade weer te herstellen. Met een goede polis voor je inboedel kun je contact opnemen met je verzekeraar die een inventarisatie zal maken van de schade. Je krijgt uiteindelijk een bedrag uitgekeerd waarmee je je woning weer in zijn originele staat kunt terugbrengen. Dit voorkomt dat je je in de schulden moet steken om je probleem op te lossen. Het scheelt je dus niet alleen veel geld, maar ook veel stress.

Als eigenaar van een huis heb je een opstalverzekering nodig

Huurders hebben genoeg aan enkel een inboedelverzekering. Mensen die een huis gekocht hebben, moeten daarnaast ook nog een opstalverzekering afsluiten. Verzekeraars maken namelijk onderscheid tussen de spullen die in je huis staan en de woning zelf. Dat omdat niet iedereen eigenaar is van het pand waar hij of zij woont. Vandaar dat je twee polissen moet afsluiten wanneer je een huis gekocht hebt. De polis voor je opstal dekt alle schade die ontstaan is aan de structuur van je woning. Dat betekent dat niet alleen het huis zelf gedekt is, maar dat ook de elementen die je aan de woning vastgemaakt hebt, onder je dekking vallen. Heb je bijvoorbeeld zonnepanelen op je dak aangebracht, dan kun je eventuele schade aan deze panelen ook op je verzekeraar verhalen. Ook dit bespaart je veel geld.

Breid je polis uit met interessante aanvullende dekkingen

De beste verzekering is geheel op jouw situatie toegespitst. Dat kun je perfectioneren door aanvullende dekkingen te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld de ruiten in je woning extra verzekeren door middel van ruitdekking. Ook kun je mobiele elektronica van een extra pakket voorzien waardoor je schade aan je telefoon, of aan die van een van je gezinsleden, altijd kunt declareren bij je verzekeraar. Ook dit voorkomt dat je extra kosten moet maken waar je helemaal niet op zat te wachten. Een goede woonverzekering kan je dus heel veel geld besparen en dat terwijl je er maar weinig voor hoeft te betalen. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien wat je woonverzekering allemaal nog meer dekt. Je kunt vervolgens een aantal vragen beantwoorden en daarna krijg je te zien wat jouw perfecte verzekering is. Met een paar klikken op de muis sluit je deze polis vandaag nog af.