Op welke manieren kun je je casual chic kleden?

Je wilt je gewoon netjes kleden, zonder te overdrijven. Maar je wilt je ook lekker en comfortabel voelen in je kleding, kan dat wel tegelijk? Spoiler alert: ja, dat kan zeker! Namelijk met de kleding stijl ‘casual chic’. Misschien heb je er ooit eens van gehoord, maar misschien ook niet. Casual chic is dé stijl die bij iedere gelegenheid past. Of je nu naar kantoor moet, naar een verjaardag gaat of gewoon lekker een dagje thuis bent. Casual chic doet het altijd goed. Ben je benieuwd hoe jij je casual chic kunt kleden, lees dan gauw verder.

Goede basics zijn al het halve werk

Goede basics zijn in elke garderobe onmisbaar. Je kunt namelijk met een paar goede basics al een heel eind komen qua looks. Het is het dan ook zeker waard om hierin te investeren op financieel gebied. Goede basics zijn vaak in de kleuren wit, beige, marineblauw en zwart. Deze kleuren worden als tijdloos bestempeld en kun je eigenlijk met alle andere kleuren combineren. Een goede basic is bijvoorbeeld een eenvoudige blouse, een t-shirt, een spijkerbroek en een polo heren. Als je een aantal basics in je kast hebt liggen, kun je je look vanuit daar verder bouwen. Een basic kan zowel een casual item zijn als een chic item. De truc is om beide met elkaar te combineren, zodat je je én comfortabel voelt, én er representatief uitziet. 

Jouw basics verder uitbouwen

Zodra je een goede basis garderobe hebt, kun je je garderobe verder gaan uitbouwen. Dat houdt in dat je wat extra items koopt, om jouw basic look op te pimpen tot casual chic. Je kunt bijvoorbeeld jouw basic spijkerbroek matchen met een fantastische blouse. Als je dit wat meer in de casual sfeer wilt houden, draag je daaronder sneakers heren. Je kunt dit principe ook omdraaien natuurlijk, dan draag je een nettere broek (bijvoorbeeld een pantalon) met een basic t-shirt erop. Op die manier kun je spelen met verschillende stijlen en dit afstemmen op de gelegenheid waar je naartoe gaat. Je kunt hier ook accessoires aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een riem, vlinderdas, pet, opvallend horloge of een ander sieraad.

Hoe kun je jouw garderobe inventariseren?

Hoe kom je er nu achter of je voldoende items hebt, zodat je meerdere casual chic looks kunt creëren. Je wilt namelijk niet iedere keer hetzelfde setje aan, het is wel zo leuk om af te wisselen met een aantal setjes. Van de basics heb je helemaal niet zoveel nodig, deze kun je namelijk in iedere set verwerken. Dat is het principe van een basic. Idealiter kun je met één basic vier tot vijf andere setjes creëren. Dus haal je basics uit de kast en ga eens kijken met welke andere items je dit zou kunnen combineren. Kom je tot de conclusie dat je bepaalde items mist? Dan kun je deze items extra aanschaffen. Let wel op dat je ook deze items kunt matchen met andere items.