De vier lekkerste wijnen voor bij het kerstdiner

Je bent vast al volop in de voorbereiding voor het kerstdiner van dit jaar. Plannen maken wat je gaat klaarmaken en waarschijnlijk weet je ook al welke gasten er komen. Bij zoveel gezelligheid hoort ook een goede wijn. Hier zijn de lekkerste wijnen voor bij het kerstdiner.

De Sint is al weer enkele dagen het land uit en dus is het tijd om je vol overgave op het aanstaande kerstfeest te storten. Elk jaar is dat weer een feest van gezelligheid, liefde en lekker eten met familie en / of vrienden. En bij lekker eten en een feestelijke gelegenheid hoort ook een lekkere wijn!

De beste wijnen bij het kerstdiner

Is het dit jaar jouw beurt om het kerstdiner te organiseren? Dan heb je vast al wel nagedacht over wat er deze keer op het menu zal staan. Bij zo'n belangrijk feest met je meest dierbare familie of vrienden hoort een super goede maaltijd én de beste wijn. Welke wijn dat moet zijn hangt natuurlijk af van wat voor eten je gaat serveren. Belangrijk is wel dat deze wijn bij alle gasten in de smaak valt. Kies daarom voor een wat meer algemene wijn zodat je weet dat iedereen hem lekker vindt. Hieronder vind je enkele tips.

Merlot wijn

Een evergreen en altijd goed: De Merlot wijn. Deze oorspronkelijk Franse rode wijn, die nu in vele andere landen ook wordt geproduceerd, valt bij vrijwel iedereen in de smaak door zijn eenvoud en zachte en romige smaak. Heb je alcoholvrije gasten? Verwen hen dan met de alcoholvrije versie van de Merlot wijn!

Beaujoulais- Villages Marc Jambon

Ga je voor de traditionele kalkoen bij het kersdiner? Dan bevelen we je de eveneens Franse Beaujoulais – Villages Marc Jambon aan. Deze karaktervolle rode wijn, die al verkrijgbaar is vanaf € 6,99, heeft hoge kwaliteit met een geconcentreerde en intense fruit smaak en is daarom erg geschikt bij kalkoen en fazant!

Chardonnay

Ga je liever voor witte wijn? Dan is de Chardonnay een goede keuze. Dit is een van de meest populaire wijnen ter wereld en valt bij vrijwel iedereen in de smaak en is passend bij elke gelegenheid. Er zijn diverse varianten van deze wijn. Van fris en fruitig tot vol van smaak. Ook hier is een alcoholvrije variant beschikbaar.

Marlborough

Zin in wat anders dan een Franse wijn? Probeer dan eens een wijn uit de Marlborough streek in Nieuw-Zeeland, zoals de Mount Olympus Marlborough Sauvignon Blanc. Deze topkwaliteit wijn, met een score van 93 op 100 in de toonaangevende Wine Orbit, is heerlijk bij frisse salades, visgerechten of een kaasfondue.

Fijne feestdagen!

Welke wijn je ook kiest bij jouw kerstdiner, we weten zeker dat het een super geslaagd en gezellig feest gaat worden. We wensen je fijne feestdagen en alvast een super goed uiteinde!