De leukste cadeaus voor wijnliefhebbers

Heel veel mensen zijn wijnliefhebber. En als je op zoek bent voor een leuk cadeau voor een vriendin, familielid of collega die graag wijn drinkt, kan het lastig zijn om iets anders te bedenken dan simpelweg een fles wijn. Daarom delen we in deze blog een aantal leuke cadeau-ideeën die perfect zijn voor iedere wijnliefhebber.

 

Gepersonaliseerde cadeaus

Als je een uniek cadeau wilt geven aan iemand die wijnliefhebber is, is het een origineel idee om een cadeau te personaliseren. Zo laat je namelijk merken dat je echt aan die persoon hebt gedacht en moeite hebt gestoken in het bedenken van een mooi cadeau. Zo kun je van alles personaliseren. Weet je bijvoorbeeld dat de favoriete wijn van de ontvanger een fles Grenache is? Geef dit dan cadeau samen met gegraveerde wijnglazen. Hier kun je een persoonlijke boodschap in graveren, om het nog persoonlijker te maken. En ook om de fles wijn kun je een eigen label plakken. Het is een eenvoudig cadeau, met een persoonlijk tintje. Of wat dacht je van een wijnrek met bijvoorbeeld een leuke tekst of de naam erop? Dit is een echte eyecatcher waar je een wijnliefhebber ongetwijfeld erg blij mee zult maken.

 

Wijnproeverij

Vind je het leuk om een ervaring cadeau te geven? Dan is het een uniek cadeau om een wijnproeverij cadeau te doen. Dit kan door een sommelier van een wijngaard zijn, maar ook kun je zelf een gezellige wijnproeverij organiseren. Zo kun je namelijk nieuwe en unieke wijnen ontdekken, die je normaal niet zomaar zou drinken. Denk hierbij aan een heerlijke Brunello di Montalcino, of een exclusieve wijn die alleen in die wijngaard wordt gemaakt. Naast dat je bijzondere wijnen kunt proeven, leer je ook veel meer over het gehele proces van wijn maken. Je komt dus meer te weten over de druivensoorten, de regio en de proefnotities van de wijn.

 

Originele cadeaus

Is het een bijzondere gelegenheid of wil je de ontvanger gewoon ultiem verrassen met een erg bijzonder en origineel cadeau? Hoe leuk is het dan om een bijzettafel van een wijnvat cadeau te geven? Maar ook is een gepersonaliseerd wijnetiket erg bijzonder. Een reis naar een wijngaard uit hun favoriete wijnregio is ook een unieke en onvergetelijke ervaring. Zo kan de favoriete wijn geproefd worden in de oorspronkelijke regio, waardoor het nog beter zal smaken. Bovendien zal er bij een slok van die wijn altijd gedacht worden aan jouw originele cadeau.