Unieke features die een Google Pixel 7 heeft, en Samsung niet

Op 6 oktober is de Google Pixel 7 uitgekomen. En daarmee hebben we in Nederland weer een echte top smartphone erbij op de markt voor een schappelijke prijs. 

De laatste jaren zijn smartphones steeds duurder geworden. Samsung en Apple vinden zichzelf het vlaggenschip wanneer het gaat om smartphone ontwikkeling. Maar Google heeft zich deze keer overtroffen en brengt de Google Pixel 7 pro uit. Dit is een telefoon waar jij als Androidgebruiker van gaat smullen, want met onderstaande unieke features weten ze Samsung van de troon te stoten. Lees snel verder om erachter te komen wat deze features zijn. 

#1 Huidskleur aanpassing 

Foto’s worden op meerdere manieren automatisch aangepast bij de Google Pixel. Zo hebben ze gekeken naar alle nadelen van andere camera’s bij smartphones en hiervan geleerd. De Real Tone van de Pixel zorgt ervoor dat de huidskleur van mensen juist wordt weergegeven. Bij overbelichting is dit namelijk niet het geval bij de meeste smartphone merken. Deze functie staat overigens altijd aan, dus hiervoor hoef je niets te veranderen in je instellingen.

#2 Spraakfunctie on-point 

Een functie die je al had op andere telefoons was dat je doormiddel van spraak berichten kan typen. Maar bij Google Pixel gaan ze nog net een stap verder. De kunstmatige intelligentie door de Tensor-chip zorgt ervoor dat jij zelfs leestekens en emoji’s kan uitspreken. Hierdoor hoef jij je telefoon geen moment meer aan te raken. Google Pixel wil ook DE telefoon worden voor blinden en slechtziende gebruikers. 

#3 Photoshop met Magic eraser 

Nog een extra functie die automatisch op iedere Google Pixel telefoon staat is de magic eraser. Hiermee kan je mensen uit het beeld verwijderen zonder dat je dit terugziet op de foto. Zie het als een fotoshop alleen dan heel gemakkelijk en snel. Er is veel drukte in Nederland, maar ook wanneer je op vakantie gaat. En soms staan er net mensen op de achtergrond die je liever uit je foto hebt. Dit kan dus nu met de nieuwe Google Pixel telefoon.

#4 Directe vertaling 

Google heeft geluisterd naar een vraag van velen, namelijk: snellere vertaal mogelijkheden. Je kan nu gemakkelijk communiceren in verschillende talen met Google Pixel. Dit kan je doen door een ingebouwde vertaalmachine. Je hoeft dus geen app te downloaden, maar wanneer jij bijvoorbeeld berichten wil sturen via Whats app doe je dit nu in alle talen. Voor een reiziger is dit dus echt de telefoon bij uitstek. 

#5 Haarscherpe foto’s 

Face Unbluring, zo noemen ze de nieuwe functie van Google Pixel. Hiermee worden gezichten gelijk scherp gemaakt. Dit is vooral wanneer je hevig beweegt terwijl er een foto wordt gemaakt. Dit is ideaal bij het maken van groepsfoto’s waarbij jantje of pietje weer eens niet stil kan zitten. Dit hebben ze natuurlijk ook weer weten toe te passen door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Hiermee loopt Google toch echt op de zaken vooruit. 

Wij vinden dan ook dat de Google Pixel 7 zeker een vlaggenschip genoemd mag worden. Ze innoveren en weten de markt behoorlijk te laten schudden. Bekijk dit artikel voor meer informatie.