Zo geniet je ook van je tuin in de winter

Niets zo fijn dan het hele jaar door genieten van je tuin. Want wie denkt dat de tuin alleen een plek is waar je wilt zijn in de lente of de zomer, heeft het mis. Met de juiste aanpassingen kun je namelijk de tuin het hele jaar door betreden! In deze blog vertellen we jou hier meer over. 

Nu de dagen weer korter worden en de nachten langer, zitten we het liefst de hele winter binnen. Maar wist je dat buiten zijn ook heel voordelen met zich meebrengt? Zo is het goed voor je mentale gezondheid, maar ook voor je fysieke. In de buitenlucht zijn, die befaamde frisse neus halen, doet ons goed. En waar doe je dat liever dan in jouw eigen tuin? 

Wat kun je allemaal doen om de tuin gezellig en knus te maken voor de winter? Je kan er natuurlijk voor kiezen om de tuintafel leuk te versieren met bijvoorbeeld een kersttafereel. Maar je kunt nog veel meer doen! 

Maak het gezellig

Wist je dat gezellig een typisch Nederlands woord is? Een woord dat je kunt vergelijken met hygge in het Zweeds. Er is geen Engels woord. Cozy komt erbij in de buurt. Maar wij zeggen in Nederland ook: dat is een gezellige tafel. Terwijl in het Engels cozy meer betekent dat het knus is. Afijn. Tot zover de Engelse les. Maar als wij zeggen: maak de tuin gezellig. Dan weet jij waarschijnlijk wel genoeg! Een leuke tuinstoel moet dan niet ontbreken, maar denk bijvoorbeeld ook een lampjes in de bomen. Dit kunnen kerstlampjes zijn, maar ook een lichtsnoer met van die festivallampen. Pionnen op de lampen kunnen ook zorgen voor een gezellige sfeer. En wat te denken van fakkels? Zorg daarnaast voor genoeg kussens en kleedjes. Of maak samen een kerststukje voor op de tafel buiten. Wordt het bij jou in de tuin kaal in de winter? Kies dan voor wintervaste planten in de tuin.

Zorg voor warmte

In de winter is iets essentieels en dat is warmte. Warmte kun je op verschillende manieren creëren. Denk bijvoorbeeld aan warme kleedjes op de banken en de stoelen. Zorg voor kussentjes, zodat je niet op de koude stoel hoeft te zitten. Maar een vuurkorf mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wist je dat een vuurkorf ook leuk is om mee te koken? Zo kan je urenlang een stoofpotje op het vuur zetten. En wat te denken van een toetje met marshmallows. Wedden dat de kinderen dan wel buiten komen? En voor de volwassenen kun je natuurlijk een heerlijke gluhwein serveren. 

Wil jij het recept vinden voor een heerlijke zelfgemaakte glühwein? Hier lees je het recept!

Ook de barbecue kan gezellig aan in de winter, mocht je namelijk geen vuurkorf hebben. Ook van een barbecue komt genoeg warmte af. En wil je meer privacy creëren. Dan kun je ook een overkapping realiseren in de tuin. Dat is de plek om in de winter gezellig samen te komen. En nu is het hopen op een witte winter! Want met genoeg dekens, vuurtjes en warme drankjes kom je de winter in de buitenlucht wel door!