Maak persoonlijke momenten tastbaar voor later

Sommige momenten moet je gewoon vastleggen. Maar iets vereeuwigen kan niet alleen door er een foto van te maken. Wij geven je een aantal mooie manieren om een persoonlijk moment tastbaar te maken. 

Een speciaal fotoalbum 

Voor de meest dierbare en persoonlijke momenten is het meest gebruikelijke om een fotoalbum te laten maken. Maar jij kan een speciaal fotoalbum laten maken dat ook echt bij jou als persoon past. Dit is een fotoalbum waarbij je bijvoorbeeld eigen toevoegingen geeft in tekst. Hierdoor maak je een fotoalbum speciaal en bijzonder. Je kan online een fotoalbum maken, maar ook foto’s afdrukken en lekker thuis jouw fotoalbum in elkaar knutselen. 

Sterrenafdruk 

‘Je naam stond al in de sterren geschreven voordat je er was’. Dit is een Bijbelse uitspraak, maar het geeft vooral weer hoe lang de sterren al bestaan. Miljoenen jaren voordat wij op de aarde waren bestond het sterrenstelsel al. Wij kennen de grote en kleine beer, maar er zijn nog veel meer sterren in de hemel. Een prachtig geschenk is om een sterrenafdruk cadeau te doen. Je kan dit doen van een datum en tijd en locatie waar jij je toen bevond. Zo wordt dat ene moment vereeuwigd op een unieke manier. 

Een portret door een kunstenaar 

Een kunstenaar kan ook jouw mooiste en meest dierbare foto voor je schilderen of tekenen. Misschien ken je wel een kunstenaar in de buurt. Of ben je al heel lang een kunstenaar aan het volgen via sociale media. Hoe mooi is het wanneer die ene foto op die manier in een stijl die bij je past aan de muur komt te hangen. 

Jouw wandeling ingelijst

Heb jij een meerdaagse tocht gemaakt? Was dit misschien wel één van de mooiste momenten uit je leven? Dan kan je hiervan een hikeposter laten afdrukken. Je krijgt dan de route die je hebt gelopen op een prachtige afdruk. Vaak zijn de routes al op voorhand verkrijgbaar. Dus of jij nu van plan bent om het Pieterpad in Nederland te gaan lopen of je wil naar de Pacific Crest Trail in Amerika. Dit is een perfect cadeau om jouw herinnering tastbaar te maken. 

Een sieraad 

Een andere mooie manier om een tastbare herinnering te maken is om een sieraad te laten ontwerpen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan wanneer iemand is overleden in de familie. De as kan je dan laten verwerken in een hangertje. Hier kan je bijvoorbeeld een foto in laten verwerken. Het kan een heel fijn gevoel geven om te weten dat jouw dierbare nog altijd dicht bij je is. 

Een bokaal ontwerpen 

Wanneer je iets hebt gewonnen, of misschien iets hebt overwonnen is een bokaal supermooi om te laten ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die na jaren strijden van zijn verslaving af is gekomen. Of de buurman die meegedaan heeft aan een marathon. Creëren voor hem of haar een persoonlijke en tastbare herinnering. Tegenwoordig kunnen ze prijzen en bokalen maken in alle soorten en maten. Zo heb je altijd één die ook past bij de winnaar. Het mag dus ook gewoon de prijs zijn voor beste papa.