De geschiedenis van de paddo

Je zou het niet meteen zeggen, maar paddos zijn onderdeel van onze wereldse cultuur. Zo zijn er grote stammen die al eeuwenlang paddos gebruiken. In dit artikel lees je meer over de geschiedenis van de paddo in het kort. 

We kennen allemaal wel het hippie tijdperk. Dit was de tijd dat steeds meer mensen in Amerika en over de wereld begonnen met blowen, het gebruiken van LSD, maar ook paddos. Maar lang voordat ze in onderzoekslaboratoria werden gekweekt waren bewoners van eeuwen oude stammen in Centraal-Amerika al aan het experimenteren met paddos. Wil jij nu zelf ervaringen hoe het is om paddos te laten groeien of te gebruiken. Een goede paddo kweekset kopen doe je hier. 

5000 jaar geleden tot nu 

Er zijn schilderingen gevonden van duizenden jaren oud waarin paddos zijn afgebeeld. Van Noord-Afrika tot aan Zuid-Amerika. Er wordt vanuit gegaan dat paddos een groot onderdeel waren van de spirituele en religieuze rituelen van stammen in deze tijd. Toen duidelijk werd dat ook de Azteken paddos gebruikten werden ze meer geaccepteerd. Volgens geschriften zouden de paddenstoelen ze naar een hogere macht toebrengen. 

Vanaf de tijd van de Azteken tot aan de jaren 50 is er maar weinig bekend over het consumeren van paddos. Tot de westerse wetenschapper: R. Godron Wasson de paddos ging bestuderen. Zo reisde hij onder andere af naar Mexico om ceremonies bij te wonen. Hij schreef een groot artikel in het Time Magazine. Kort hierna kwam ook Dr. Albert Hoffman in aanraking met de paddo en creĆ«erde van de werkende stoffen de drug: LSD. 

Vanaf de jaren 60 waren paddos flink in opkomst vooral in Amerika. Hierdoor werd de stof psilocybine verboden door de verenigde naties in 1971. Maar inmiddels zijn er steeds meer landen die de werkende stof gebruiken om ziektebeelden aan te vechten. Zo zijn er grote onderzoeken al gedaan door onder andere UMC Utrecht naar de effecten tegen depressies. 

Van primaten naar mensen 

Er bestaat de Stoned Ape Theory. Dit is een theorie waarin wordt gesuggereerd dat primaten rond de laatste ijstijd de paddos ontdekten. Omdat zij een nomaden bestaan leefden namen zij deze paddos overal mee naar toe. Ze werden dan ook onderdeel van hun dagelijkse dieet. Dit heeft zoveel veranderingen in de hersenen teweeggebracht dat de mensheid ontstond en er onder andere taal ontwikkeld werd. Je mag zelf bepalen of dit verhaal berust op de waarheid of niet. Hier vind je meer over de Stoned Ape Theory