TV kijken tijdens het koken: wat heb je nodig?

Sta je regelmatig lang in de keuken om onder het genot van een wijntje lekkere maaltijden te bereiden, maar zou je daar graag tijdens het koken televisie willen kunnen kijken? Dat is zeker mogelijk te maken. Maar wat heb je daarvoor nodig? We vertellen het in dit artikel.

Toestel en beugel

Laten we met de voor de hand liggende zaken beginnen. Uiteraard heb je een televisietoestel nodig om tijdens het koken tv te kunnen kijken. Het is doorgaans niet handig om deze op een oppervlak in de keuken te plaatsen, want daar neemt hij ruimte in die je waarschijnlijk ook voor iets anders nodig hebt. Kies er daarom voor je televisietoestel in een beugel aan de muur of het plafond te hangen. Zorg er uiteraard voor dat de beugel in kwestie het gewicht van het toestel aankan. Uiteraard heb je ook een stopcontact in de buurt nodig waarmee je het televisietoestel van stroom kunt voorzien.

Tweede mediabox

Heb je een televisieabonnement thuis, dan lijkt het voor de hand liggend om daar ook op het televisietoestel in de keuken gebruik van te maken. Zo makkelijk ligt dat echter niet. Vaak is een extra mediabox nodig om een extra televisie te kunnen aansluiten op het televisiesignaal. Daar moet je meestal voor bijbetalen, hoewel het ook kan voorkomen dat je gebruik kunt maken van een aanbieding waarbij dat tijdelijk niet het geval is. Je kunt online aanbiedingen voor een nieuw abonnement voor internet en tv vergelijken, maar je kunt ook bij je huidige aanbieder om een extra mediabox vragen en accepteren dat je daarvoor moet bijbetalen. Vervolgens is er ook nog de uitdaging om deze mediabox aan te sluiten op de televisieaansluiting. Daarvoor moet waarschijnlijk een lange kabel getrokken worden.

Smart tv

Zie je het niet zitten om een lange televisiekabel te moeten trekken door je woning om signaal op je televisietoestel in de keuken te krijgen? Overweeg dan om via de internetverbinding televisie te kijken op dit toestel. Dat kan op twee manieren. In het geval van een smart tv kun je deze in verbinding zetten met je wifi. Vervolgens kun je de app van je televisieaanbieder downloaden op de tv, daarop inloggen met je account en zo naar live televisie kijken. Op dezelfde manier kun je ook naar streamingsdiensten waar je een abonnement op hebt kijken.

Google Chromecast

Heb je nog een wat oudere televisie over die je in de keuken wilt gaan gebruiken, maar is het geen smart tv? Niet getreurd, als de televisie een hdmi-ingang heeft en je een extra stopcontact vrij hebt, kun je ook televisie kijken via het internet met behulp van een Google Chromecast. Dit is een apparaatje dat een paar tientjes kost, verbonden kan worden met de wifi en aan de televisie gekoppeld kan worden. Zo kun je met behulp van je smartphone of tablet content uit de app van je televisieaanbieder of een streamingsdienst naar het televisietoestel verplaatsen. Velen vinden dit ook makkelijker werken dan het moeten navigeren op een smart tv om iets aan te zetten.

Je moet er dus even wat voor doen, maar dan kun je ook tijdens het koken naar je favoriete serie of naar het nieuws kijken. Zo lang je maar niet vergeet om op je pannen en de oven te letten zodat er niets aanbrandt omdat jij gedecideerd televisie aan het kijken bent!