Dit zijn de 10 Duurste Horloges in de Wereld

Horloges, ze zijn voor velen meer dan een uurwerk dat de tijd aangeeft. Ze kunnen ook dienen als mode accessoire, status symbool of verzamelitem. Sommige rijken of beroemdheden kopen graag een horloge met een ‘kijk-naar-mij’ factor. Deze factor is vooral te behalen als het horloge een paar centen heeft gekost, of zeg gerust een paar miljoen dollar kostte. Dit is de top 10 duurste horloges ter wereld.

10. Piaget, Emperador Temple ($3.3 miljoen)

Vanaf het begin van de 20e eeuw ontwierp George Piaget de eerste modellen van het Zwitserse luxe horlogemerk Piaget. Het meest dure type hiervan is de Emerador Temple. In dit door diamanten omgeven horloge bevinden zich twee wijzerplaten boven elkaar. Dit horloge beschikt over ruim 700 diamanten. Dit geeft het horloge een schitterende uitstraling.

9. Patek Philippe, Single-Button Chronograph uit 1928 ($3.6 miljoen)

In het jaar 1851 ontstond Patek Philippe & Co toen de Poolse horlogemaker Antoni Patek ging samen werken met de Franse horlogemaker Adrien Philippe. Vanaf dit moment produceert het bedrijf horloges van de hoogste kwaliteit. Het Single-Button Chronograph type van dit merk stamt uit het jaar 1928. Het horloge ziet er vrij standaard uit, maar is van een geweldige kwaliteit en is bovendien het enige bewaard gebleven wit gouden versie type van Patek Philippe.

8. Patek Philippe, Platinum World Time uit 1939 ($4 miljoen)

Patek Philippe is niet alleen vandaag de dag populair. Ze zijn al vanaf het jaar dat ze begonnen, 1851, razend populair. Vele beroemdheden, waaronder Koningin Victoria, Paus Pius IX en vele wereldleiders kochten en droegen een horloge van dit merk. De Platinum World Time afkomstig uit het jaar 1939 ziet er niet zo gecompliceerd uit. Het beschikt over een afdruk van 41 steden, regio’s en landen op de buitenste rand. Binnenin staat de wereld afgedrukt. Ook is het model voorzien van platina. Dit maakt het horloge tot een kwaliteitsproduct met een bijbehorende prijs.

7. Louis Moinet, Meteoris ($4.6 miljoen)

De horlogemaker Louis Moinet is een van de grootheden in de klok makende geschiedenis. Louis Moinet werkte nauw samen met de Franse klokkenmaker, Abraham-Louis Breguet. Horloges van dit merk werden gekocht en gedragen door vele beroemdheden. Thomas Jefferson, James Monroe en Napoleon Bonaparte waren klanten van het horlogemerk. Een zeer fascinerend model van de Louis Moinet is de Meteoris. Deze bestaat uit vier tourbillon uurwerken. Ze zijn voorzien van meteoor fragmenten van Mars, de Maan, Mercure en een asteroïde. Ook beschikken ze over een mechanisch zonnesysteem, dat ook dient als een display voor de vier uurwerken.

6. Breguet & Fils, nummer 2667 Precision Stop-Watch ($4.6 miljoen)

Al sinds de 18e eeuw zijn de horloges van Abraham-Louis Breguet aantrekkelijk voor velen. De horloges werden al in een ver verleden gekocht door Louis XVI, Napoleon Bonaparte, Tsaar Alexander I, Koning George III, Arthur Wellesley en Koningin Victoria. Het type nummer 2667 Precision Stop-Watch is een twee beweging stopwatch. Het is voorzien van 18 karaat goud en platina. Dit maakt het begrijpelijkerwijs tot een horloge van hoge standaard. Het werd in het jaar 1814 al voor 5000 frank, dat gelijk staat aan $18.000, verkocht. Nu is het uiteraard nog veel meer waard geworden.

5. Hublot Big Bang ($5 miljoen)

De Zwitserse horlogemaker Hublot maakt standaard horloges. In het duurste type, de Hublot Big Bang, heeft hij 1282 diamanten verwerkt. Dit maakt het horloge tot de nummer 5 van deze lijst. Het horloge werd onder anderen gekocht door Beyonce . Zij gaf het horloge van $5 miljoen cadeau op de 43e verjaardag van haar echtgenoot, Jay-Z.

4. Patek Philippe, Calibre 89 ($6 miljoen)

Het type Calibre 89 is een relatief nieuw model van de Zwitserse luxe horlogemaker Patek Philippe. Het gouden horloge werd gemaakt ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van het merk. Het doel was om het meest gecompliceerde horloge ter wereld te ontwerpen. Het heeft 18 complicaties (kenmerken) gekregen en heeft twee kanten met een uurwerk. Het bevat naast de mogelijkheden die je van een horloge verwacht ook een thermometer, een sterrenkaart, een chronometer, een maanfase indicator, een volle kalender (met dagen, jaren en maanden) en een zonsopkomst- en zonsondergangindicator. Het heeft 9 jaren gekost om vier exemplaren van dit type horloge te maken.

3. Patek Philippe, Henry Graves Junior Supercomplication Pocket Watch ($11 miljoen)

In het jaar 1925 gaf de bankier Henry Graves Junior de opdracht aan Patek Philippe om een uniek zakhorloge voor hem te ontwerpen. Hij wilde hiermee een strijd winnen van autofabrikant James Ward Packard tot het verkrijgen van het meest gecompliceerde horloge ter wereld. Na acht jaar was het horloge af. De Henry Graves Junior Supercomplication Pocket Watch was het meest compliceerde handgemaakte horloges allertijden geworden. Het wordt gedefinieerd als ultragecompliceerd. Het horloge beschikt over 24 functies, waaronder een eeuwigdurende kalender, de nachthemel van New York, maan fases, en een zonsopkomst- en zonsondergangindicator.

2. Chopard 201, Carat ($25 miljoen)

De Chopard 201 ziet eruit alsof het is gemaakt door een kind, dat juwelen, kralen en glitters aan elkaar heeft gelijmd. In werkelijkheid is het een creatie van de Zwitserse luxe horlogemaker Chopard. Het is maar liefst $25 miljoen waard. Deze waarde zit voornamelijk in de 201 karaat diamanten die in het horloge zijn verwerkt. Er zijn 874 diamanten van verschillende groottes en kleuren in de Chopard 201 aanwezig. De drie grootste zijn hartvormig. Zij zijn gelinkt aan een veer geladen mechanisme dat ze opent als de bloemblaadjes van een bloem. Achter de hartjes diamanten bevindt zich het uurwerk. Ondanks dat het horloge er erg kitscherig uitziet, is het toch van zeer hoge kwaliteit.

1. Breguet Grande Complication, Marie Antoinette ($30 miljoen)

De horlogemaker Abraham-Louis Breguet had vele connecties met mensen uit een zeer hoog sociaal milieu. De hoogste van deze sociale connecties was die met de Franse Royal familie. De Koningin uit deze familie, Marie Anoinette, was zeer gefascineerd door de horloges van Breguet. Het is niet geheel duidelijk of zijzelf of haar geliefde, Count Hans Axel von Fersen, de opdracht gaf tot het creëren van een horloge met alle functies die in die tijd bekend waren. In het jaar 1782 begon Breguet aan het project. Pas in het jaar 1827 werd het horloge, de Breguet Grande Complication, Marie Antoinette, door de zoon van Breguet afgemaakt. In dit jaar waren Abraham-Louis Breguet, Marie Antoinette en Count Hans Axel allemaal al overleden. In het jaar 2005 is er een copy van de Marie-Antoinette gemaakt. Dit kostte in tegenstelling tot de 45 jaar van het maken van het origineel slechts drie jaar.