Speurneuzen gezocht in Amsterdam

Je wandelt wel eens graag en je houdt ook van de ambiance die een bruisende stad kan meebrengen? Dan hebben we misschien wel de ideale oplossing voor jou. Bij iAmsterdam hebben ze verschillende routes doorheen de hoofdstad, waarbij je lekker ontspannen kunt wandelen en tegelijk actief bezig kunt zijn. Een tip, kom met de trein dan vermijdt je dure parkeerplaatsen in de stad.

Het zijn speurtochten met een heel uiteenlopend thema. Ze duren ongeveer een anderhalf uur en ze zijn geschikt om zowel in groot als klein gezelschap te lopen. Laten we er enkele van bekijken, er zitten wellicht wel een paar ideetjes voor jou tussen.

Net als rechercheur De Cock speurend door de hoofdstad

Er zijn speurtochten, smultochten en wandelingen waarbij je puzzels moet oplossen. Ze lopen kriskras doorheen de stad en leiden je langsheen heel wat bezienswaardigheden en speciale buurten. Je wandelt onder andere langsheen het prachtige Holland Casino in Amsterdam-West. Maar als de pokerkriebels je te pakken zouden krijgen speel je beter een spelletje online poker tijdens een van de  korte rustpauzes, je kunt je tijd vandaag beter gebruiken om van de speurtocht te genieten.

De verhaalvontuur speurtocht

Je hoort het al in de sprookjesachtige naam, deze tocht zit vol verhalen en avonturen. Je kunt hem daarom met iedereen gaan doen. Met een authentieke oude schatkaart ga je op pad. Een ‘storyteller” entertaint je via je smartphone en de QR codes en die je onderweg moet ontdekken. Via deze codes kun je luisteren naar de verhalen.

Le Food Walk

Langs de grachten en doorheen de Pijp kun je in Amsterdam-Zuid aan deze culinaire tocht deelnemen. Je ticket omvat een aantal tegoed bonnetjes. Je kunt in vijf horecazaken genieten van een hapje en wat fris. Of hou je meer van een lekkere kop koffie? Je moet die eettentjes wel eerst kunnen vinden natuurlijk, dus speuren maar.

Speurtocht voor volwassenen

Bij deze tocht zal vooral de kwisser zich in zijn nopjes voelen. Je verzamelt onderweg letters die je kan scoren na het oplossen van vragen over de geschiedenis van Amsterdam. Alle letters samen geven je oplossing van de puzzel. Je loopt langs de oude stad, via de Dam en de Nieuwmarktbuurt tot in de Jordaan.

Escape tour Amsterdam

We kennen ondertussen allemaal de escape rooms. Het is de laatste jaren een populaire manier van ontspanning in groep geworden. Wel deze tocht is een escape uit Amsterdam stad. Met de route keer je terug naar de Gouden Eeuw. Je maakt deel uit van het verhaal van meester-schilder Rembrandt van Rijn. Dankzij tips en aanwijzingen zoek je de uitweg uit de stad. De tocht begint, waar anders, op het Rembrandtplein.

Audiotour door de Concertgebouwbuurt

Herman Rieken, een muzikant van het Concertgebouworkest neemt je op sleeptouw doorheen de buurt van het concertgebouw. Hij vertelt de meest intrigerende verhalen en de leukste anekdotes van bekende muzikanten en dirigenten die de geschiedenis van deze buurt kleurden. Hij laat je muziekfragmenten beluisteren die elk op zich weer wat anders te vertellen hebben. Mocht je soms aan Hermans kennis twijfelen, hij speelt zelf meer dan 40 jaar in het Concertgebouworkest, en hij woont al gedurende meer dan 30 jaar in het gebouw zelf.