Je keukenrenovatie met beide handen aanpakken!

Wil jij je keuken renoveren maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan helpen we je hier een handje mee, zodat jij je keukenrenovatie met beide handen kan gaan aanpakken!

Het budget

Allereerst heb je te maken met het budget. Deze wordt vaak gebaseerd op de waarde van je huis. Voor de renovatie van één onderdeel van je huis wordt vaak rekening gehouden met 10% van de waarde van je huis. Is je huis dus 150.000 euro waard, dan zou een renovatie rond de 15.000 euro moeten kosten. Is je huis echter 500.000 euro waard? Dan kan je een budget van 50.000 euro aanhouden. Het renoveren van een onderdeel van je huis zorgt er namelijk voor dat de waarde van je huis stijgt. Vallen je wensen buiten je budget? Dan kan je kijken naar waar je kan besparen op kosten. Denk hierbij aan het zelf slopen van de keuken bijvoorbeeld, het zelf wegbrengen van grofvuil of het kopen van materialen en producten die in de uitverkoop zijn. Dit kan je budget meer ruimte geven voor andere dingen.

De aannemer

Wanneer je een budget hebt is het tijd voor een aannemer. Een goede aannemer vindt je niet gemakkelijk. Bij het zoeken van een aannemer kan je het beste eerst aan familie en vrienden vragen of zij een goede aannemer kennen voor een keukenrenovatie. Wanneer dit niets oplevert is het tijd om het internet te raadplegen. Wanneer je op het internet naar lokale aannemers zoekt is het belangrijk om de recensies van deze aannemers te lezen. Veel websites zoals google en trustpilot hebben strenge regels wat betreft het plaatsen van recensies. Vanuit de recensies kan je beslissen of de aannemer betrouwbaar is of niet, let hierbij op: afspraken nakomen, vaste prijzen en transparantie.

De renovatie

Samen met de aannemer kan je een bouwplan opstellen voor een design keuken. Deze design keuken kan geheel naar jouw smaak gemaakt worden. Ook kan je ervoor kiezen dat er een exclusieve eetkamer bij past. Zo heb je een keuken/eetkamer combinatie die niet alleen enorm stijlvol is maar ook aan al jouw wensen voldoet. Let wel op dat de renovatie langer kan duren dan verwacht. Dit komt door de huidige oorlog in Oekraïne. De levertijd van producten kan hierdoor aanzienlijk vertraagd worden. Zorg er daarom voor dat je hiermee rekening houdt in niet alleen het budget, maar ook je tijd!