De top 6 beste restaurants om te eten in Nederland

/

Restaurants, er zijn er ontzettend veel te vinden in ons land. Dit betekent natuurlijk niet dat ook daadwerkelijk alle restaurants in ons land écht goed zijn. Als je een keer echt bijzonder uit eten wilt gaan dan zou je moeten zoeken naar de restaurants met een of meer Michelin sterren. Deze sterren worden alleen uitgereikt aan de restaurants die echt van de bovenste plank zijn. waarschijnlijk ken je de Fat Duck wel in Engeland, maar hoe zit het nu met de beste restaurants van Nederland? Lees verder om daar achter te komen!

1. De Librije, Zwolle

De Librije is waarschijnlijk het bekendste restaurant van Nederland. Met drie Michelin sterren is het zeker een restaurant waar je ooit in je leven geweest moet zijn. Het eten wat ze hier serveren wordt gemiddeld met een 9.5 beoordeelt, dit laat wel zien wat voor uitzonderlijke service je hier krijgt. Het is een bijzonder pand, lekker eten en alle obers doen er alles aan om jouw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Let er wel op, het is natuurlijk geen koopje om bij de Librije jouw diner te houden. Echter is het wel iets wat voor een keertje zeker de ervaring, en natuurlijk de prijs waard is. Wanneer je voor het eerst gaat eten in een goed restaurant dan zal je verbaast zijn over wat voor soort smaken er allemaal bestaan.

2. Ciel Bleu

Dit restaurant heeft ook Michelin sterren, eentje minder dan die hierboven. Echter is het wel zo dat je bij dit chique restaurant in Amsterdam Ciel Blue iets goedkoper kunt gaan eten dan bij de Librije. Hierdoor is het een restaurant wat zeker op je lijstje zou moeten staan als je in de omgeving van de stad woont. Dit restaurant staat bekend om de bijzondere wijnen en de lekkere toetjes, de obers doen altijd weer hun best om jou de wereld van de diverse wijnsmaken te laten kennen. Voor iedereen in Amsterdam een must om een keer langs te gaan!

3. Toscanini 

Je kunt het wel aan de naam van het restaurant zien, het is volledig gericht op Italiaans eten. Het restaurant is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland. De pasta’s zijn hier om van te smullen, je zal zeker smaken proeven die je nog nooit eerder geproefd had. Het restaurant zelf oogt erg gezellig en er hangt dan ook die traditionele Italiaanse sfeer. Dit restaurant is ook voorzien van een Michelin ster, om toch te laten zien dat zij iets bijzonders hebben neergezet.

4. De Leest

Lekker eten dat kan je wel bij de Leest, dit restaurant in Vaassen krijgt ontzetten goede recensies van over heel de wereld. In dit restaurant kan je een avondje echt genieten van allerlei soorten gerechten. Van buiten zou je niet zeggen dat hier een van de beste restaurants van Nederland te vinden was, echter wordt dit gevoel helemaal goedgemaakt bij binnenkomst. Het oogt erg gezellig en iedereen is vriendelijk. Ook dit restaurant heeft drie sterren, dit laat zien dat zij echt iets bijzonder hebben weten neer te zetten. Het is een restaurant wat nog altijd werkt aan de hand van de traditionele keuken, hier kan je diverse soorten lekkere gerechten vinden. Voor de wijnkenners is er ook genoeg om te ontdekken.

5. De Weverij

Dit restaurant ligt in Oss en heeft een Michelin ster. Het is van alle restaurants het goedkoopste om te eten, al moet je nog steeds aardig wat betalen voor een diner. Het restaurant is ook daadwerkelijk gevestigd in een oude weverij, dit stukje geschiedenis maakt het gelijk een gezellig bezoekje. Het restaurant staat bekend om de wijnen en vooral om de lekkere vleesgerechten, de entrecote is hier iets om van te smullen. Mocht je in de buurt zijn en een keer echt lekker willen eten dan moet je hier zeker zijn!

6. Karel V

Dit restaurant mag dan geen Michelin sterren hebben, het is volgens alle recensies echt een van de beste plekken om maar te eten in ons land. Het restaurant is gelegen in Utrecht, en het heeft dan ook daadwerkelijk wat weg van een oude ridderzaal uit de tijd van Karel V. De uitstraling van het restaurant maakt het dan ook zo leuk om te bezoeken, hier hebben ze bijvoorbeeld prachtige kroonluchters hangen. Voor wat het eten betreft is er natuurlijk ook genoeg te vinden, het menu is ontzettend divers en alle gerechten worden met veel passie en liefde gemaakt door de jonge chefs.