De mooiste industriële decoraties voor aan de muur

/

Wij zijn nog steeds helemaal fan van de industriële stijl. Deze interieurstijl kom je in vele huizen tegen en geeft een robuuste, maar warme uitstraling. Naast industriële meubels heb je ook veel decoraties in deze vormgeving. Wij lichten er een aantal voor jou uit in deze blog. 

Klokken als praktische en decoratieve invulling van de wand

Een klok is een prachtige opvulling van de wand. Deze is zowel praktisch als decoratief. Wanneer je kiest voor een industriële wandklok krijg je een strakke klok in industriële kleuren. Denk hierbij aan grijs, zwart en goud. Deze kleuren staan goed in ieder huis en door de eenvoudige vormgeving van de spiegel is het altijd een mooi item voor aan de wand.

De klokken met industrieel design zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Hierdoor kun jij de ruimte aan jouw wand mooi opvullen. Je zult altijd een klok vinden die past in die ruimte, waardoor je geen gekke verhoudingen krijgt. Dit is wel een onderdeel waar je rekening mee kunt houden wanneer je een nieuwe klok bestelt. 

Maak een wand gezellig met verlichting

Wie houdt er niet van verlichting. Het is niet alleen praktisch, maar ook zeker een statement. De industriële wandlamp heeft een prachtig design die past in ieder interieur. Deze kunnen een echte eyecatcher zijn in de ruimte. Wil jij ervoor zorgen dat je kamer licht is én er mooi uitziet? Kies dan voor een wandlamp met een industrieel design. 

Je kunt deze lampen herkennen aan het materiaal. Vaak wordt er gebruik gemaakt van gecoat metaal in een zwarte kleur. Daarnaast is in de meeste gevallen ook de lampenpit zichtbaar, waardoor je de lichtbron kunt zien. Dit is zeker een prachtig exemplaar in je huis, waardoor je extra sfeer creëert. 

Een wandrek om decoraties op te plaatsen

Een echte industriële toevoeging aan je wand is een wandrek of wandplank. Deze bevat vaak een houtsoort, zoals mangohout, in combinatie met een gecoat metalen laag. De wandrekken kunnen zowel rond als vierkant zijn. De wandplanken bestaan meestal uit een langwerpige plank die door middel van metaal omhoog wordt gehouden.

Deze robuuste planken geven jou de mogelijkheid om je wand nog gezelliger aan te kleden. Je kunt je favoriete decoraties erop plaatsen of er een leuke plant op neerzetten. Door deze in te delen zoals jij wilt kun jij je favoriete decoraties uitlichten. Het is namelijk zeker een wandstuk wat opvalt in de ruimte.

De mooiste spiegels voor extra sfeer

Als laatste lichten wij de spiegels met industrieel design uit. Deze geven sfeer en creëren extra ruimte. Doordat een spiegel de ruimte reflecteert kun je de impressie wekken dat de ruimte groter is dan deze is. Verder staat een industriële spiegel altijd goed aan de wand. Ook hierbij kun je concluderen dat deze praktisch is en decoratief. 

Industriële spiegels kenmerken zich door het gebruik van ijzer of hout om de spiegel. De spiegels kunnen groot zijn of uit meerdere kleine varianten bestaan. Combineer deze met andere industriële wanddecoraties en je creëert een mooi geheel. Je kunt de spiegel eventueel op een wandplank neerzetten als decoratie. 

De industriële decoraties voor ieder huis 

Wat voor huidige stijl jij op dit moment ook in je huis hebt, de industriële stijl matcht overal bij. Doordat deze gebruik maakt van natuurlijke tinten en materialen zijn ze makkelijk te integreren in ieder interieur. Het maakt niet uit of jij een Bohemian stijl hebt of een moderne stijl, de industriële decoraties voor aan de wand staan altijd goed! Wil jij meer informatie over de verschillende interieurstijlen? Klik dan hier! Hier leggen wij alles uit over de verschillende stijlen en hoe je deze kunt combineren. Welke stijl je ook hebt, de industriële items staan altijd goed in een interieur. Wij zijn nog steeds helemaal fan van deze stijl!