Wat zijn de beste smart contract platformen om in te investeren?

Meer en meer mensen in de cryptowereld begrijpen dat naast investeren in traditionele cryptocurrencies, investeren in smart contract platformen een goede manier is om je portefeuille te differentiëren. Hoewel het over het algemeen nog steeds als riskant wordt beschouwd, kan investeren in cryptocurrencies of smart contract platformen enorm winstgevend zijn. Natuurlijk is het aan te raden om zoals bij elke investering voldoende kennis op te doen voordat je daadwerkelijk geld gaat investeren.

Als je nog niet vertrouwd bent met de cryptomarkt, zal het je waarschijnlijk opgevallen zijn dat er enorm veel soorten cryptomunten bestaan. Sommige munten zijn natuurlijk in potentie winstgevender dan anderen. In dit artikel bespreken we smart contract platformen. Dit zijn blockchain netwerken die het toelaten om gedecentraliseerde applicaties (DApps) te draaien. Maar wat zijn nu de beste smart contract platformen om in te investeren? In dit cryptocurrency blog artikel bespreken we enkele smart contract platformen die perfect zijn om te kopen als beginnende investeerder.

1. Ethereum

De cryptocurrency die al in 2015 begon met smart contract technologie en tot voor kort het enige platform is geweest dat volledige functionaliteit had. Als gevolg hiervan profiteert Ethereum van ‘First Mover Advantage’ met bijna 80% van de Dapps (Decentralized Applications) die momenteel draaien op het Ethereum Netwerk.

2. Solana

Solana is een van de belangrijkste cryptomunten in de snelgroeiende DeFi categorie. DeFi staat voor decentralised finance en heeft als doel om financiële diensten aan te bieden zonder centrale partij of bank. Het is een zeer functioneel open-source project dat blockchain-technologie gebruikt om de creatie van gedecentraliseerde apps (DApps) te vergemakkelijken. Solana is een vrij nieuw project. Het werd gelanceerd in 2020, maar is nu al grote naam aan het maken. Ideaal dus om aan je portefeuille toe te voegen.

3. Cardano
Cardano is eenderde generatie blockchain platform en is bedacht door de mede-oprichter van Ethereum. Cardano lijkt sterk op Ethereum, maar heeft niet de schaalbaarheidsproblemen die Ethereum kent. Het doel van Cardano is om een platform te zijn voor financiële applicaties die wereldwijd door miljoenen mensen kunnen worden gebruikt, bijvoorbeeld door bedrijven, consumenten en overheden. Cardano is voor zo ver we weten de enige cryptomunt waar de blockchain is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek met als doel te kijken waar problemen in de praktijk zouden kunnen voorkomen.Zo is de blockchain gebouwd door een team van ingenieurs en academici. Cardano is nog volop in ontwikkeling en dus ideaal om in 2021 aan te kopen.

4. Polkadot

Polkadot is opgericht door Gavin Wood, ook een mede-oprichter van Ethereum. Gavin Wood was gefrustreerd door de langzame ontwikkeling van Ethereum en begon daarom de Web3 Foundation. Polkadot is een “shared multichain network” dat meerdere blockchains verbindt tot een verenigd netwerk. Hierdoor kunnen deze onafhankelijke blockchains informatie en transacties delen. Gebruikers kunnen dus informatie van verschillende blockchains combineren. Het doel van Polkadot is om een volledig gedecentraliseerd web te bouwen waar gebruikers de volledige controle en eigendom hebben over hun gegevens en identiteit in plaats van de Big Tech firma’s. Door de groeiende bewustwording rond privacy is er meer en meer vraag naar gedecentraliseerde oplossingen, een mooie kans dus om nu nog “relatief vroeg” in te stappen.