Ideeën en inspiratie met deze 10 interieurstijlen

Ben je op zoek naar een nieuwe look voor jouw interieur? Er zijn ontelbaar veel woonstijlen, maar wij hebben de 10 meest voorkomende interieurstijlen voor je uitgekozen. We geven je daarbij handige tips over hoe jij een stijl door kunt voeren in jouw woonkamer en geven je veel inspiratie!

Industrieel interieur
Een industrieel interieur is strak en je ziet veel harde materialen als staal en leer terugkomen. Als je geïnteresseerd bent in deze woonstijl moet je in je achterhoofd houden dat deze stijl is gebaseerd op de fabrieksgebouwen en -interieurs uit de 19e en 20e eeuw. Er zijn geen tierelantijntjes te vinden, houd het strak. Voeg ruwe materialen als beton en metaal toe. Ook komt hout ontzettend veel voor in deze woonstijl.

Ter inspiratie geeft Room108 twee voorbeelden uit het assortiment die goed passen in een industrieel interieur. Bij een industrieel interieur denk je al vaak aan leren banken. Door het leer is deze bank stoer, sterk en erg robuust. Ook stoere tafels met metalen poten zijn super voor een industrieel interieur.

Romantisch interieur
Een romantisch interieur is een gebalanceerde mix tussen de landelijke- en klassieke stijlen. Deze combinatie zorgt voor een dromerige woonstijl. Het kleurenpalet is licht en naturel en de grote meubels hebben sierlijke vormen. Bank Lisette is gezellig en sfeervol, ideaal om te decoreren met veel kussens en plaids. De ronde leuningen en kleine gecapitonneerde rugkussens met een knoop zorgen ervoor dat deze bank perfect past in een romantisch interieur. Voeg dus vooral zachte materialen en stoffen toe en combineer deze met hout. Tot slot zijn planten en bloemen onmisbaar.

Landelijk interieur
Een landelijk interieur is vooral warm en knus. Het voelt als een warme deken en brengt gezelligheid en knusheid. In dit interieur zijn grote banken en heerlijke fauteuils onmisbaar. Een voorbeeld van een landelijke bank is de bank Juliette. Deze bank is door zijn natuurlijke kleuren perfect voor een landelijk kleurenpalet met veel wit, witgrijs en naturel. Maak het interieur af met materialen als hout, linnen, katoen en gietijzer en durf robuuste meubels en accessoires te gebruiken. Laat elementen van het platteland terugkomen.

Retro interieur
Vaak worden retro en vintage met elkaar verward. Retro lijkt oud en vintage is oud. Een retro interieur bestaat vaak uit nieuwe stukken met een uitstraling uit de jaren 60 en 70. Dit is vooral goed terug te zien in het kleurenpalet en het gebruik van patronen. Ook ronde vormen van de poten van banken, tafels en fauteuils doen sterk denken aan deze periode. Een voorbeeld hiervan is fauteuil Tommy. Een echte klassieker die past in het plaatje van nu. Deze fauteuil past erg goed bij retro kleuren: oranje, geel en bruin. Maak de retro stijl af met een opvallend patroon op de muren en plastic accessoires.

Vintage interieur
Bij een vintage interieur draait het om de meubelen. Bij vintage draait het om de authenticiteit. Elk product heeft zijn eigen waarde en verhaal. De hoekbank Annabelle Velvet is niet vintage, maar wel goed te combineren met vintage meubelen en woonaccessoires. In een vintage interieur hoeft dus niet alles meer dan 30 jaar oud te zijn. Het is juist de kunst om vintage met nieuw te combineren.

Klassiek interieur
Ga jij voor luxe en elegantie? Droom je weg bij kastelen en is barok jouw ding of wil je meer een mix met modern? Bank Emma heeft een mooie mix van klassiek en modern. Een elegante bank die mooi te combineren is met grote meubels die comfort en luxe uitstralen. Hang er een grote kroonluchter boven voor een extra eye-catcher. Materialen als marmer, donker hout en keramiek passen hier goed bij. Houdt de vormen sierlijk en organisch.

Bohemian interieur
Bohemian is afgeleid van het Franse woord Bohémien voor een inwoner uit Bohemen. Hier waren veel zigeuners uit Frankrijk afkomstig. Een bohemian interieur is een bijzondere woonstijl geworden waarin veel kleuren en printjes zijn. Er worden veel stoffen, kleedjes en kussens op de bank gelegd en natuurlijke materialen en groen zijn erg belangrijk.

De Shelf-it van Room108 is een leuke open houten kast waarin je veel leuke woonaccessoires kunt decoreren die bohemian aanvoelen. Het is een goed basisstuk waarin je al jouw pracht en praal in opbergt.

Oriëntaals interieur
Deze woonstijl laat zich inspireren op Aziatische en Arabische werelden. Warme kleuren, natuurlijke materialen, mozaïek, handgeweven kleden en lantaarns zijn terugkerende elementen. Hoekbank Lucia is mooi te decoreren met Aziatische en Arabische invloeden. Maak het af met kleuren en patronen in woonaccessoires. Houd de kleur van de muren neutraal, de focus moet gaan naar de kunst.

Scandinavisch interieur
Een Scandinavisch interieur is de laatste jaren ontzettend populair. Deze woonstijl heeft een cleane uitstraling. Ook hier zie je strakke lijnen en weinig tierelantijnen. Daarbij worden er veel pastelkleuren toegepast en gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Om het Scandinavische interieur helemaal af te maken voeg je gedurfde patronen en geometrische vormen toe. Haal wat kleur in huis door middel van grote planten. Door de rest rustig te houden, knalt een plant er echt uit.

Hoekbank Christiane heeft een mooie mix tussen modern design en de Scandinavische woonstijl. Door de natuurlijke kleuren, slanke vormgeving, smalle armleuningen en hoge poten is deze hoekbank ideaal voor dit type interieur.

Minimalistisch interieur
Bij een minimalistisch interieur is de inrichting strak, eenvoudig en vooral functioneel. Onnodige accessoires en decoraties worden maar in minimale mate toegevoegd. Vaak zijn de meubels van hoge kwaliteit en zijn het echte designstukken. Creëer een mooie leefhoek als leefhoek Victoria. Stoere lijnen met weinig poespas. Less is more in deze woonstijl dus deze leefhoek is ideaal om niet teveel meubels en accessoires te gebruiken. Maak het geheel af met rustige natuurtinten en houd de raamdecoratie rustig.