Speeltjes voor mannen, vrouwen en samen

Wanneer je een blik werpt in het assortiment van een seks shop, dan zie je een breed assortiment speeltjes. Een heel groot deel ervan is vooral bedoeld voor vrouwen. Vibrators en dildo’s, aangevuld met andere trillende speeltjes, zijn al vele jaren lang de meest populaire toys in het assortiment van de gemiddelde shop. Daarnaast zijn er ook speeltjes die specifiek bedoeld zijn voor mannen, terwijl ook de toys en attributen die je samen met een partner gebruikt steeds populairder zijn geworden.

Voor mannen of vrouwen, alleen of samen

Omdat mannen en vrouwen op een heel andere manier hun hoogtepunt bereiken, zijn ook de speeltjes voor beide groepen heel verschillend. Mannen en vrouwen zitten nu eenmaal lichamelijk heel anders in elkaar, en hebben verschillende vormen van stimulatie nodig om hetzelfde effect te bereiken. Dat zie je terug in de speeltjes die je in een sex shop kunt kopen, deze zijn duidelijk of voor mannen of voor vrouwen bestemd.

Voor vrouwen zijn het vooral de vibrators en dildo’s die mateloos populair zijn. Het schijnt dat wereldwijd ongeveer driekwart van de vrouwen er ervaring mee heeft, en Nederland zelfs nog boven deze statistieken uitschiet. Beide zijn meestal geschikt voor penetratie, en daarmee het min of meer nabootsen van de geslachtsgemeenschap. Daarnaast is een vibrator natuurlijk ook nog eens bekend om zijn trillingen, die het bereiken van een hoogtepunt een fluitje van een cent maken. Veel vrouwen gebruiken hem dan ook in hun eentje, maar er zijn ook genoeg koppels die het speeltje er samen bij pakken.

Voor mannen is de penis sleeve populair, eveneens vanwege de overeenkomsten met ‘het echte werk’. In de meeste gevallen gebruiken mannen deze in hun eentje, maar ook hier geldt natuurlijk weer dat je er ook samen met een partner veel plezier aan kunt beleven.

Om samen mee aan de slag te gaan

Waar de meeste speeltjes zich specifiek op mannen óf vrouwen richten, zijn er natuurlijk ook voorbeelden van exemplaren die juist specifiek geschikt zijn voor koppels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handboeien of bondage. Deze zijn nu eenmaal erg lastig te gebruiken in je eentje, hiermee zou ook het effect een beetje verloren gaan. Het gaat bij deze toys namelijk vooral om kwetsbaarheid en macht, jezelf durven over te leveren aan je partner en de spanning hoe deze hiermee om zal gaan. Iets wat je alleen doet met iemand die je voor de volle 100% vertrouwt, en wat kan helpen om een heleboel extra spanning in jullie seksleven te brengen.