Kiezen, inbetween of vitrage

Wanneer je toe bent om eens wat nieuws voor je raam te hangen dan heb je daar een aantal keuzes in. Jarenlang heb je er misschien wel niets gehad en nu is jouw oog gevallen op inbetween of vitrage maar je weet eigenlijk nog niet zo goed wat je moet kiezen. Wij gaan jou misschien wel helpen met die keuze door het een en ander te vertellen over zowel inbetween als over vitrage.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen die twee?

Heel veel verschillen zitten er eigenlijk niet in deze raamdecoratie. Vitrage is een stuk dunner dan inbetween en daardoor ook transparanter. Hierdoor is de prijs ook een verschil. Vitrage is een stuk goedkoper maar dat heeft ook zo zijn nadelen. Echt goede en mooie inbetween gordijnen zijn niet goedkoop maar dat zie je er dan ook wel aan af. Vitrage kijk je eigenlijk dwars doorheen terwijl je dat bij inbetween niet hebt.

Gun jezelf wat privacy

Inbetween gordijnen maar ook vitrage houden het lekker licht in jouw huis want het licht komt er wel door naar binnen. Inbetween gordijnen zorgen er wel voor dat jij nog wat privacy hebt terwijl dat je dat bij vitrage eigenlijk nagenoeg niet hebt. Je hebt dan wel iets heel moois voor je raam hangen maar vergeet niet dat ze zo van buiten naar binnen kunnen kijken. Door vitrage kun je negen van de tien keer doorheen kijken en dat lukt je bij goede kwaliteit inbetween gordijnen niet. Het hangt er dus zeker vanaf wat jij belangrijk vindt. Wij kunnen ons zo voorstellen dat als jij in een huis woont waar heel veel mensen langs lopen en ze kunnen meteen je hele huis doorkijken dat je daar niet echt op zit te wachten en je dan kiest voor inbetween gordijnen. Woon jij bijvoorbeeld in een flat en heb jij geen galerij of wat dan ook, dan zal misschien de keuze op vitrage eerder gemaakt worden.

Zowel vitrage en inbetweens kunnen beide een hele sjieke uitstraling hebben. Het ligt er voor een groot deel aan wat voor keuze je maakt in de stof en in de kleur. Meestal wordt er gekozen voor een lichte kleur gordijnen omdat dat het net allemaal wat frisser laat ogen en er dan ook een extra lichtbron in huis is. Het is vanzelfsprekend dat je je vitrage of inbetween gordijnen aanpast aan de rest van je interieur.