Hoe duur is een traplift eigenlijk?

Hoor je positieve verhalen over trapliften van anderen? Dan ben je misschien ook wel benieuwd wat een traplift voor jou kan betekenen. Zeker wanneer bewegen niet iedere dag even gemakkelijk gaat, kan de trap een vervelend obstakel in je woning worden, waardoor je uiteindelijk misschien wel met tegenzin in je huis woont. Dat is niet de bedoeling! Houden de kosten voor het aanschaffen van een traplift je tegen om verder op onderzoek uit te gaan? Weet dan dat deze meestal reuze meevallen, en zeker goedkoper zijn dan de meeste andere oplossingen die voor hetzelfde probleem te bedenken zijn.

Een traplift hoeft niet duur te zijn

Alhoewel een traplift een aardige uitgave is, hoeft deze echt niet zo duur te zijn dat het buiten je bereik ligt. Ten eerste geldt dat wanneer je de trap echt niet meer op of af kunt, je een beroep kunt doen op de gemeente. Zij kunnen bekijken wat er nodig is om jou weer comfortabel en veilig te laten wonen, waarbij een traplift zeker tot de mogelijkheden behoort. Krijg je deze toegewezen, dan betaal je er zelf niets of nauwelijks iets voor. Is een aanpassing aan je woning echt noodzakelijk, meld je dan dus zeker even bij de gemeente, zeker als je je zorgen maakt over de kosten.

Maar ook als je besluit zelf een traplift van Handicare aan te schaffen kunnen de kosten reuze meevallen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tweedehands traplift. Hierbij is de rails volledig nieuw, deze wordt tenslotte op maat gemaakt voor jouw trap. De stoel is echter tweedehands, en dit kan aardig in de kosten schelen. Zeker het overwegen waard als je wat geldt wilt besparen.

Andere oplossingen zijn vaak duurder

Vind je de kosten toch nog wat aan de hoge kant? Realiseer je dan dat de eventuele andere oplossingen vaak nog een stuk duurder zijn.

Wanneer de trap meer en meer een obstakel gaat vormen, is verhuizen vaak nog de enige optie. Een kostbare optie, die je ook nog eens veel tijd kost. Zeker wanneer je eigenlijk heel prettig woont in je huis en in je wijk, is dit er ook nog eens eentje waar je misschien helemaal niet zo blij mee bent. Gelijkvloers wonen klinkt leuk, maar betekent voor veel mensen wegtrekken uit de wijk waar ze het naar hun zin hebben, afscheid nemen van hun tuin en van de woning waar ze fijn wonen. Wanneer de plaatsing van een traplift dit kan voorkomen, dan zijn de kosten voor de aanschaf ervan in de meeste gevallen zeer de moeite waard!