Hoe organiseer je een leuke wijnproeverij thuis?

Wijn drinken is natuurlijk altijd lekker, maar waarom probeer je niet eens een leuke wijnproeverij bij jouw thuis? Hoe kan je dat het best organiseren?

Lekker thuis

Nu we door corona veel thuis zitten, kunnen we helaas niet meer naar een leuke wijnschuur voor een proeverij. Toch blijft het gezellig om met vrienden een lekker glas wijn te drinken. Maak de woonkamer of keuken gezellig met wat kaarsen. Zet een mooie schaal op tafel met wat lekkere hapjes. Bijvoorbeeld een kaasplankje. Bij elk soort wijn, hoort een nieuwe kaas. Of verras je vrienden met een complete tapas schaal. Zo lang de hapjes maar goed samengaan met de wijn, zal er weinig geklaagd worden en is alles lekker binnen handbereik.

Bestel wijn

Het is niet makkelijk om een paar echt goede wijnen uit te zoeken. Laat je daarom verrassen met een aantal lekkere wijnen in een pakket. Wijn bestellen bij de slijterij en kiezen voor afhalen of bezorgen. Je kan online makkelijk kijken waar de wijnen vandaan komen en op die manier kiezen voor verschillende wijnen uit diverse regio’s.

Je favoriete merk

Iedereen heeft wel een merk die altijd favoriet blijft. In plaats van één flesje neem je nu verschillende soorten wijn mee van hetzelfde merk. Zo kan je in één avond verschillende soorten wijn proeven en weet je direct of het merk ook voor andere soorten een blijvertje is.

Je favoriete soort

Net zoals bij het merk, kan je natuurlijk ook de verschillen proeven tussen diverse merken die allemaal bijvoorbeeld een Chardonnay hebben. Je neemt de soort wijn mee die jij en je vrienden het allerlekkerst vinden en kiest dit keer voor verschillende merken. Hierbij is het leuk om een blinde test te doen. Bijvoorbeeld door het label van de fles af te halen of de wijn ergens anders in te schenken. Kijk eens of jullie het verschil proeven tussen een dure en een goedkope wijn en wie zijn enige echte favoriet er tussenuit kan proeven.

Neutraliseren

Om je smaakpapillen niet gek te maken met al die wijn, moet je af en toe even neutraliseren. Bijvoorbeeld met een goed glas water tussendoor (sowieso een aanrader) of bijvoorbeeld een kopje koffie. Iedereen is gelijk weer wakker en kan daarna weer vrolijk doorproeven.