Altijd een frisse geur in huis

Vind je het ook zo fijn als het altijd lekker fris ruikt in je huis? Het hoeft niet te overheersend te zijn, geen wolk van luchtverfrisser waar je steeds doorheen loopt. Nee, gewoon een prettige geur, heel subtiel aanwezig, die je bij binnenkomst het gevoel geeft dat je thuis bent. Die je helpt te ontspannen of je juist een beetje oppeppen. Wist je dat er heel veel verschillende manieren zijn om dit te creëren?

Een beetje extra geur in je huis

Bijna ieder huis heeft wel zijn eigen kenmerkende geur. Dit is vaak een mengeling van allerlei verschillende zaken. De meubels, de vloer, de luchtverfrisser op het toilet, het parfum van de bewoners, de vochtigheidsgraad binnen een woning; ze spelen allemaal een rol als het gaat om de geur die een woning heeft. Vaak is deze geur niet heel duidelijk te definiëren, maar merk je wel dat het in je eigen woning anders ruikt dan bij iemand anders, of bijvoorbeeld wanneer je op vakantie bent.

Deze ‘natuurlijke’ geur van je woning zorgt ervoor dat het als thuis voelt. En het leuke is: je hebt er zelf invloed op hoe het daar precies ruikt. Je kunt wat extra geur aanbrengen, die bij jou het gevoel van thuis zijn verder versterken. Dat hoeft niet heel overheersend te zijn, liever niet zelfs, maar juist subtiele geuren maken een huis extra prettig.

Hoe pak je het aan?

Wil je wat extra geur in je huis, dan kun je een luchtverfrisser erbij pakken. Heel effectief is dat echter niet, want de geur hiervan verdwijnt snel weer. Een betere oplossing zijn geurstokjes. Zij doen hun werk subtieler en langduriger en zullen niet snel overheersen. Zet ze op een plek waar je vaak langsloopt, bijvoorbeeld bij de ingang van een kamer of in het gangetje na de voordeur, en je zal steeds een zweem meekrijgen. Een fijne manier om je woning extra prettig te laten ruiken.

Een volledig natuurlijke oplossing kan natuurlijk ook. Er zijn heel wat kamerplanten te koop die ook een geurtje afgeven. Ook deze is meestal vrij subtiel, zodat het niet gaat overheersen. Koop een paar leuke bloempotten en zet daarmee wat planten die je prettig vindt ruiken door het huis verspreid. Zo haal je niet alleen een frisse geur in huis, maar ook wat extra zuurstof. Twee vliegen in één klap!

Mag een geur voor jou best wat sterker aanwezig zijn, maar dan wel alleen op de momenten waarop je daar behoefte aan hebt? Dan zijn mooie geurkaarsen misschien een goede oplossing. Deze doen alleen hun werk als je ze aansteekt, en zijn dan meestal goed aanwezig. Ideaal om gedurende een aantal uren een ruimte extra lekker te laten ruiken, zonder dat deze geur continue aanwezig hoeft te zijn.