Elena Tsagrinou: de inzending van Cyprus voor het Songfestival

/

Bron afbeelding: Eurovision world

Helaas moest het songfestival van 2020 uitgesteld worden. Voor Nederlanders extra jammer, omdat het voor het eerst in tijden weer eens in ons koude kikkerlandje georganiseerd zou worden. Ondanks alle coronahectiek is er een grote verwachting dat het songfestival in 2021 wel door zou kunnen gaan, zij het in een andere vorm. Hoog tijd dus om de andere deelnemers te leren kennen! Wie gaat het op het komende songfestival opnemen tegen Jeangu Macrooy? We bespreken de deelnemer uit het Cyprus songfestival, de prachtige verschijning Elena Tsagrinou.

Elena Tsagrinou

De knappe dame Elena Tsagrinou is afkomstig uit Athene (in Griekenland) en geboren in november 1994. Dat betekent dat ze nu 26 jaar oud is. Het is niet de eerste keer dat Elena opvalt met haar muzikale talenten, tussen 2013 en 2018 heeft ze deelgenomen aan een band met de naam ‘Otherview’. Elena is gelecteerd op basis van een interne selectie.

Elena heeft al lange tijd een muzikale carrière en staat ingeschreven bij PANIK records. Het nummer waarmee ze Cyprus zal tegenwoordigen heet ‘El Diablo’. Sommige mensen zullen Elena ook kunnen kennen van televisie, waar ze succes heeft geboekt als coach bij het programma Just the two of us. Dit televisie-optreden was niet haar debut in de media: op haar veertiende deed ze al mee aan het programma Greece Got Talent. Hier boekte ze veel succes en raakte tot de halve finale. Na een aantal succesvole jaren in haar band ‘Otherview’ besloot Elena zich te storten op haar solocarrière. In 2016 en 2017 heeft ze ook The Voice of Greece gecopresenteerd.

Cyprus


Wat is de geschiedenis van Cyprus in het songfestival eigenlijk? Het eiland deed voor het eerst mee aan de muziekwedstrijd in 1981. Sindsdien heeft het 36 keer deelgenomen aan Eurovisie. Hun beste resultaat was in 2018, toen ze de tweede plaats bereikten. Dit gebeurde doordat Eleni Foureira succes boekte met de hit ‘Fuego’, die nog lang na het songfestival op veel radiozenders te horen was.  Elena Tsagkrinou neemt deel aan het songfestival met het nummer ‘El Diablo’, een nummer wat gaat over verliefd worden op iemand die net zo slecht is als El Diablo zelf. El Diablo is een naam die in veel fictieve verhalen voorkomt, maar wat altijd een heel slecht karakter is. Hoe het nummer precies klinkt kunnen we je nog niet vertellen, want het officiële nummer is nog niet gelanceerd. De verwachting is we dat we het officiêle nummer begin 2021 kunnen verwachten. Elena was ook al geselecteerd om deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival in 2020, maar door de verplaatsing in verband met het coronavirus, mag Elena zich een tweede keer voorbereidne op de wedstrijd – het songfestival in 2021.

Nederland

Jeangu Macrooy zou eigenlijk deelnemen aan het songfestival met zijn nummer ‘Grow’, maar dat is inmiddels van de baan. Voor het songfestival in 2021 moeten de artiesten nieuwe nummers inleveren, dus Jeangu is aan de slag gegaan en heeft een nieuw nummer gemaakt. Hoe deze klinkt weten we nog niet, ook dat wordt pas later bekend gemaakt. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!  Wie nog een spelelement zou willen toevoegen aan het Eurovisie Songfestival, kan ervoor kiezen om met vrienden of op het web te wedden op het songfestival. Zo zou het zomaar kunnen dat je een mooi zakcentje overhoudt aan de leukste muziekwedstrijd van het jaar.