Een borrel avondje met vrienden: originele ideeën om te doen

Toen in 2020 en 2021 veel kroegen, bars en restaurants gesloten waren door lockdowns, was het voor veel vriendengroepen zoeken naar alternatieven om met elkaar leuke dingen te kunnen blijven doen. Waarschijnlijk hebben jullie al vaak genoeg bij één van jullie thuis gezeten om drankjes te drinken of spelletjes te doen, en ben je wel weer eens toe aan leuke of creatieve manieren om met elkaar tijd door te brengen. Daarom presenteren we in dit artikel originele ideeën om tijdens een borrel avondje met je vrienden te doen.

Online investeren

Met een groep vrienden naar het casino of thuis pokeren, wordt al veel gedaan. Mara waarom proberen jullie nooit eens om online te beleggen? Het is in ieder geval een mooi moment om je samen met vrienden eens te verdiepen in verschillende vormen van beleggingen. Jullie zouden bijvoorbeeld documentaires over trading kunnen kijken, de film The Big Short eens aan kunnen zetten of met zijn allen een online trading platform zoals markets kunnen bezoeken.

people around table

Museum vanuit huis

Doordat er het afgelopen jaar zoveel lockdowns in de wereld waren, werd er met man en macht gezocht naar opties om vanuit huis toch het idee te kunnen hebben dat je de deur uit was. Veel musea maakten hun collectie daarom online beschikbaar, zodat je vanaf de bank, via je laptop, het museum in kan. Ook al is het virtueel, toch kan je met je vrienden genieten van een museumbezoekje.

Beer escape

Bier drinken, dat heb je vast wel eens vaker gedaan op een borrel. Maar heb je ook wel eens een beer escape gedaan? Een beer escape is een soort combinatie tussen een escape room en een speciaalbier proeverij. Wanneer je de beer escape bestelt, krijg je zes speciaalbiertjes die allemaal in aluminiumfolie verpakt zijn zodat je ze niet kunt herkennen. Vervolgens maak je allerlei verschillende soorten raadsels en puzzels om er uiteindelijk achter te komen wat de naam is van het speciaalbier wat je aan het drinken bent. We kunnen één ding verklappen, bij het zesde speciaalbiertje worden de puzzels waarschijnlijk een stuk lastiger. Niet omdat het niveau ineens een stuk moeilijker wordt, wel omdat je waarschijnlijk niet meer zo scherp bent als in het begin.

Drawful 2

Een ontzettend leuk spel om met vrienden op een borrel te spelen is Drawful 2. Bij dit spel neem je het als individuele spelers tegen elkaar op en kunnen je tekenkunsten worden beloond. Je krijgt namelijk allemaal een opdracht om iets te tekenen, maar je weet niet van elkaar wat de opdracht was. Op basis van jouw tekening kunnen jouw tegenstanders proberen te raden wat de opdracht geweest moet zijn.

Oude films kijken

In plaats van Netflix inschakelen, zou je er ook voor kunnen kiezen om oude klassiekers te kijken, zoals de eerste James Bond films. Ook zouden jullie de Fast & The Furious films kunnen kijken vanaf de allereerste film. Hoe dan ook, dit geeft je waarschijnlijk weer helemaal het gevoel van vroeger, toen je naar de videotheek fietste om een film te kunnen huren.