Dit zijn de nieuwste woontrends voor het najaar van 2021

Wist je dat de herfst vaak het moment is voor het nieuwe woonseizoen? Dat komt omdat we veel vaker binnen zijn dan eerst. De zomermaanden zijn voorbij en het wordt weer wat kouder waardoor we het binnen weer gezellig willen maken. Maar je wil natuurlijk wel graag weten wat je dan kan verwachten van de nieuwste woontrends. We vertellen het je graag in deze blog! 

Een trend die we ook dit jaar weer zien is duurzaamheid. Dit houdt in dat er veel gebruik wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Meubels worden liever opgeknapt of opnieuw geverfd dan dat er nieuwe meubels worden aangeschaft en er wordt voor meer tijdloos gekozen zodat je niet bang hoeft te zijn dat je snel weer moet gaan vervangen. Maar welke trends kunnen we nog meer verwachten?

Zin gekregen om lekker te gaan shoppen voor in huis? Kijk dan ook eens op Woonspots.nl

1. Wereldse interieurtrend 

We zijn minder op vakantie geweest dan ooit en ook reizen blijft nog even lastig. Dus halen we massaal de wereld bij ons in huis. Denk aan mooie meubels en accessoires uit alle uithoeken van de wereld. Van Afrika tot aan Zweden en van Azië tot Zuid-Amerika. We zien hier vooral aardse kleuren in terugkomen. En diepe tinten, zoals chocoladebruin, kastanjerood en indigoblauw. Ook worden er veel verschillende materialen met elkaar gecombineerd. 

2. Lichte en knuffelbare stoffen 

De tijd van steen en leer lijkt voorbij te zijn. We gaan massaal voor knuffelbare en prettige stoffen. Het mag zacht zijn en comfortabel in het nieuwe seizoen! 

3. Japandi 

Dit is misschien voor jou wel een heel nieuwe term. Japandi is een combinatie van de woonstijl uit Japan en uit Scandinavië. Twee gebieden die natuurlijk niet echt naast elkaar liggen. Toch heeft het verrassend veel met elkaar gemeen. Denk aan mooie contrasten maar een sobere woonstijl. Organische vormen afgewisseld met neutrale kleuren en zachte stoffen. Wil je tegels in huis? Dat kan als je kiest voor deze trend! Want juist die gladde, schone en mooie oppervlakten hebben iets dat zorgt voor een opgeruimd gevoel.