Deze klassieke spellen moet je een keer in je leven hebben gespeeld

Spellen worden al jarenlang gespeeld, en zijn voor het eerst door de oude Grieken bedacht. Ook een spel zoals Backgammon is honderdduizenden jaren oud. Zo lang als men zich kan herinneren, zijn spellen populair om te spelen. Op een zondagavond met familie, tijdens vakantie of gewoon op een doordeweekse avond omdat je even wil ontspannen. Spellen zijn namelijk een manier van entertainment om je te kunnen ontspannen, maar soms hebben spellen ook een educatieve werking, zoals Monopoly. Dat spel was oorspronkelijk bedoeld om kinderen te laten zien hoe kapitalisme werkt. Benieuwd welke spellen je écht een keer in je leven gespeeld zou moeten hebben? Wij maken een top 5.

Schaken

Als er een spel is wat écht een klassieker is, dan is het schaken wel. Dit oude spel werd vroeger gedaan met stenen (steentjes) en een schaakbord werd op de grond getekend. Hoewel schaken de laatste jaren steeds meer een suf imago leek te krijgen, heeft dit een totale verandering ondergaan toen Netflix de serie The Queen’s Gambit maakte. In deze serie wordt een meisje gevolgd wat een echt schaaktalent blijkt te zijn. In de serie reis je mee met haar leven, door alle glories, maar ook alle obstakels. Daarnaast steek je ook nog wat va n schaken op en word je misschien wel geïnspireerd om het spel zelf ook te leren.

Backgammon

Backgammon is, voor zover bekend, het oudste spel ter wereld. Dit werd door de oude Egyptenaren als gespeeld met kleine steentjes ter vermaak. Een echte klassiek spel wat dus sowieso de moeite waard is om een keer te leren spelen. Online staan allerlei verschillende tutorials die het spel vaak net iets makkelijker uitleggen dan het bijgeleverde boekje.

Pokeren

Pokeren is niet alleen het spel, het is een echte ervaring. Als je achter een pokertafel gaat het niet om het spel alleen, het gaat om de hele sfeer er omheen. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen blijven opzetten van een pokerface, het strategisch spelen van het spel en het lezen van anderen – spreken zij de waarheid of doen ze maar wat? Naast pokeren zijn er in de casinowereld heel wat spellen te bedenken die de moeite waard zijn om een keer te spelen. Wij snappen dat je denkt – Welke gokspellen zijn er allemaal te spelen?, maar gelukkig vind je online verschillende overzichten van de populairste gokspellen en hun uitleg.

Monopoly

Ook Monopoly is een spel wat echt de moeite waard is om eens in je leven te gaan. Spelen. In dit spel verzamel je gedurende het spel geld en investeer je in vastgoed (eerst huizen, en als je meerdere huizen hebt maak je hier een straat van). Een spel wat niet alleen vermakelijk is, maar ook nog eens de werking van kapitalisme goed illustreert.  

Wordfeud

Het spel Scrabble was iets wat vroeger vooral door de oudere generatie gespeeld werd. Er is een grote kans dat je ouders of opa en oma het nog steeds in de kast hebben staan, Tegenwoordig is het spel echter hipper dan hip, omdat er nu ook een online versie van is gekomen. De Worfeud app is al jarenlang één van de populairste online spellen om te downloaden in de App Store.