4 onmisbare horeca apparaten

Heb je een eigen restaurant? Dan gebruik je ongetwijfeld diverse apparaten in jouw keuken. Zo bereid je vlees, vis en groenten waarschijnlijk met behulp van een bakplaat of grill. Daarnaast staat er ongetwijfeld ook een koelkast en vriezer in jouw keuken. Begrijpelijk, want door ingrediënten gekoeld te bewaren kun je ze namelijk langer gebruiken. Naast deze standaard apparaten zijn er nog veel meer apparaten die je in jouw horecakeuken kunt gebruiken. Veel restauranthouders zijn zich hier alleen niet bewust van. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 4 onmisbare horeca apparaten op een rijtje.

1. Gehaktmolen
Staan er de nodige vleesgerechten op de menukaart van jouw restaurant? Dan is de kans groot dat er ook gerechten tussen zitten waarin gehakt verwerkt zit. Gehakt kun je kant en klaar bestellen, maar je kunt het ook zelf maken. Zelf gehakt maken brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo bepaal je zelf de vleessoorten en ook de verhouding hiervan. Dit komt de smaak van het vlees vaak ten goede. Ben je van plan zelf gehakt te maken? Dan mag een gehaktmolen niet ontbreken in jouw keuken. Het vlees dat je fijnmaalt met dit apparaat krijgt een zachte textuur. Hierdoor kun je het betrekkelijk eenvoudig verwerken in de verschillende gerechten waarvoor je gehakt gebruikt.

2. Pizza oven
In veel restaurants in ons land kun je tegenwoordig een pizza bestellen. Vrijwel iedereen lust dit wel, waardoor er altijd iets op de kaart staat wat jouw gasten lekker vinden. Om een pizza te kunnen bereiden, moet je wel over de juiste apparatuur beschikken. Je kunt een authentieke steenoven aanschaffen voor het bereiden van pizza’s. Deze oven is nogal groot, waardoor je hier mogelijk geen plek voor hebt. Gelukkig is dit niet erg. Je kunt namelijk ook een pizza oven kopen. Dit apparaat is een stuk compacter dan een steenoven, maar je kunt er wel overheerlijke pizza’s mee maken. Pizza ovens zijn er in verschillend afmetingen. Dit maakt dat er voor iedere horecakeuken wel een geschikt exemplaar te vinden is.

3. Wafelijzer
Naast voor- en hoofdgerechten staan er op de menukaart van jouw restaurant ongetwijfeld ook desserts. Veel mensen houden er namelijk van om na het eten een lekker toetje te bestellen. De kans is groot da er ijs op jouw menukaart staat. Na het hoofdgerecht hebben de meeste mensen hier namelijk nog wel een plekje voor. De kans is aanwezig dat je jouw gasten meer dan alleen ijs als dessert aan wilt bieden. Zo zet je mogelijk ook wel wafels op de menukaart. Je moet in dat geval wel over een wafelijzer beschikken. Hiermee bereid je binnen de kortste keren een verse wafel.

4. Salamander
Voordat een gerecht de keuken verlaat, is het belangrijk om deze op de juiste manier af te werken. Een goede afwerking zorgt namelijk voor een mooie uitstraling. In menig horecazaak worden gerechten handmatig afgewerkt. Toch kun je ook apparaten gebruiken bij de afwerking. Een salamander is hier een goed voorbeeld van. Dit apparaat is bijvoorbeeld ideaal om een goudgeel kaaslaagje te creëren bovenop een gerecht of een broodje te roosteren voor in de soep. Bijkomend voordeel van een salamander is dat dit apparaat jou ook kan helpen bij het bereiden van gerechten. Omdat dit apparaat over warmte-elementen beschikt, kun je er bijvoorbeeld ook zalm mee grillen.