Thuiswerker? Hier de tips om fit en gezond vanuit huis te werken

Nu thuiswerken steeds meer een gewoonte begint te worden is het goed om eens te kijken hoe jij erbij zit wanneer je thuis werkt. Zorg je wel goed voor jezelf of zit er nog wat verbetering in? Hier 8  tips op een rij. 

Thuis werken kan op allerlei verschillende manieren. Zo kan je werken voor een baas, maar je kan ook als zzp’er vanuit huis werken.

1.    Werk volgens een schema 

Ga niet zomaar aan het werk, maar probeer zo veel mogelijk je werkzaamheden in te plannen. Werk daarbij in heldere blokken of een gestructureerde agenda. Laat daarbij ook je collega’s weten wat je dagelijks doet wanneer je deze hebt. 

2.    Opgeruimde werkruimte 

Wanneer jij als webcam model aan de slag gaat dan is het alleen nog maar belangrijker dat je werkruimte er opgeruimd uitziet. Zo heb je klanten die je hierdoor een slechte review kunnen geven, en dat wil je natuurlijk niet. Klik hier voor meer informatie over het werken als webcam model. 

3.    Pauze is belangrijk 

Het is belangrijk om lange en goede pauzes te houden. Een goede pauze hou je dus niet achter je bureau. Laat het bureau even achter om bijvoorbeeld een rondje te gaan lopen. Hiervoor kan je ook timers gebruiken die je er aan herinneren om pauze te houden. 

4.   online webcam contact ook voor mentale gezondheid

Je zou het niet gelijk zeggen, maar webcamsex is er niet alleen voor de ontspanning en de sex. Het kan voor velen ook als uitlaadklep dienen. Vrouwen en mannen staan open om een luisterend oor te bieden. Hierdoor heb je als webcam model ook automatisch een maatschappelijke functie. Bij thuis.nl cams kan jij als webcam model aan de slag. Dit kan daarnaast ook nog eens behoorlijk wat geld opleveren. 

5.    Dit gaat je werkhouding verbeteren 

Wanneer jij veel achter de computer zit, vergeet je vaak om een goede houding aan te nemen. Zorg bijvoorbeeld voor een sta-bureau. Zo kan je ook tijdens het werken achter de laptop af en toe even staan. Een ergonomische bureaustoel kan ook al erg helpen bij het verbeteren van je houding. 

6.    Plan activiteiten in 

We hadden het al even gehad over je pauzes. Een goede pauze hou je niet achter je bureau, wij adviseren je om tijdens bepaalde pauzes ook activiteiten in te plannen. Denk bijvoorbeeld aan een rondje hardlopen of maak een wandeling. Ook heb je simpele work-outs die je achter je computer kan doen. 

7.    Eet gezond 

Wat veel mensen vergeten is om gezond te eten tijdens de call’s en drukke werkuurtjes door. Maar zorg voor een fruitschaal die mooi in de buurt staat van je bureau. Ook een gezonde lunch in de vorm van een soep of lekkere broodjes is een goed idee. 

8.    Planten zorgen voor extra zuurstof

Wil je meer ruimte hebben om na te denken, genoeg zuurstof kan hiervoor zorgen. Hoe fijn is het dat een paar extra planten in de ruimte je hierbij al kunnen helpen. Ook geven ze je heerlijk een buiten gevoel wat weer helpt bij het ontspannen.