Thuis uit eten: dit heb je nodig

Al meer dan een jaar doen we bijna alles vanuit huis. Werken en studeren, maar ook het borrelen en eten buiten de deur zit er even niet in. Gelukkig kunnen we er met een beetje creativiteit voor zorgen dat het thuis voelt alsof we uit eten zijn. En het is best leuk! Je slooft je uit in de keuken, dekt de tafel en kleed je mooi aan. In deze blog lees je wat je nodig hebt voor een avond thuis uit eten! Lees je mee?

Op tafel

Om maximaal het gevoel van uit eten te creëren aan de eigen keukentafel, moeten we flink uitpakken. Denk aan mooi servies en bestek. Tegenwoordig is goud bestek helemaal hip. En dat is ook niet voor niets, want het ziet er super chique uit! Serveer alles op mooie, grote borden en zet bij elk bord een wijnglas en waterglas. Maak de tafel gezellig met een combinatie van waxinelichtjes en mooie dinerkaarsen. Vergeet het tafelkleed niet en de servetten!

De sfeer

Tijdens het etentje is het wel zo leuk om een gezellige sfeer te creëren. Onder een grote, felle lamp dineren is natuurlijk geen succes. Om het gezellig in huis te maken is allereerst de raamdecoratie van belang. Kies voor raamdecoratie waarmee je het knus kunt maken in huis. Het wordt steeds langer licht, maar een beetje donker maakt het juist gezellig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën of inbetween gordijnen. Deze laten nog wel wat daglicht binnen, maar houden ook veel licht tegen als je dat wil. Zo zitten jullie niet helemaal in het donker, maar ook niet in het felle zonlicht. Een andere optie is een duo rolgordijn. Wil je het echt donker maken? Kies dan voor verduisterende gordijnen. Maak het verder in huis gezellig met kleine, warme lampen en natuurlijk kaarsen.

Muziek

Tijdens een diner is het prettig om achtergrondmuziek aan te zetten. Let op dat je deze niet te hard zet, maar ook niet te zacht! Het is een kwestie van uitproberen welk volume goed past. Je kunt zelf een gezellige lijst maken op Spotify, maar er zijn tegenwoordig ook al veel lijsten voor je gemaakt. Handig!

Eten en drinken

Het allerbelangrijkste van de avond: eten en drinken. Sloof je vooral uit in de keuken en verras jouw partner of gasten met een heerlijk diner! Kies een lekkere en bijpassende wijn per gang om het helemaal af te maken! Een goede voorbereiding is het halve werk, dus begin op tijd met kokkerellen!