Sportvoeding die je doelen ondersteunen

Wat is jouw motivatie om te sporten? Wil je conditie opbouwen, spiermassa ontwikkelen of ben je een fanatieke crossfitter die van een lichamelijke uitdaging houdt? Wat je doel ook is, op sommige momenten kun je daar wat ondersteuning bij gebruiken in de vorm van voedingssupplementen. En de producten van Optimum Nutrition zijn daar geschikt voor.

Een korte introductie van Optimum Nutrition

In 1986 is Optimum Nutrition door de gebroeders Costello opgericht. Het doel was destijds om hoogwaardige kwaliteit voedingssupplementen op de markt te brengen. Dat is ook zeker gelukt. Je kunt er op rekenen dat alle producten uitgebreid getest worden en dat er gewerkt wordt met de beste grondstoffen. Bovendien heeft Optimum Nutrition ieder type voedingssupplement in het assortiment. Opvallend detail is dat je ook producten kunt krijgen die andere merken niet altijd aanbieden. Zoals langzaam werkende eiwitten of Creatine Micronized Optimum.

Verschillende soorten eiwitsupplementen

Voor het opbouwen van spiermassa en het spierherstel na een krachtsinspanning gebruiken de meeste sporters wheypoeder of proteïneshakes. Uiteraard heeft Optimum Nutrition deze ook in het assortiment. Je kiest dan voor de 100% Whey Gold Standard die bestaat uit een mix van hoogwaardige eiwitten. Deze eiwitten worden redelijk snel na inname door je lichaam opgenomen, zodat je er, bijvoorbeeld tussen twee trainingssessies in, direct profijt van hebt. Ben je echter op zoek naar een eiwit dat langzamer opgenomen wordt dan heeft Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard. Dit voedingssupplement is heel geschikt om aan het einde van de dag in te nemen. Zodat je spieren in de nacht, als je slaapt, geleidelijk de eiwitten kunnen opnemen en rustig werken aan herstel.

Creatine voor explosieve sportprestaties

Krachtsporters moeten op bepaalde momenten pieken en dus alle kracht leveren die ze in zich hebben. Als je daarbij wat ondersteuning kunt gebruiken, is creatine het aangewezen voedingssupplement. Binnen korte tijd na inname van de creatine ervaar je al het effect. De Creapure Creatine van Optimum Nutrition bevat zuivere creatine monohydraat. De creatine is onder andere in poedervorm verkrijgbaar. Als je de creatine in capsulevorm koopt, kun je er op rekenen dat de creatine net zo snel opgenomen wordt als de losse poeder. 

Aminozuren in poedervorm of als sportdrank

Aminozuren spelen een belangrijke rol in de mate waarin je lichaam je voedingsstoffen, zoals eiwitten, opneemt en omzet in energie. Daarom kan het belangrijk zijn om de aminozuren aan te vullen met een voedingssupplement. Zeker als je regelmatig en intensief sport. Optimum Nutrition biedt verschillende soorten voedingssupplementen met de aminozuren als basis. Denk daarbij aan tabletten waarin alle twintig soorten aminozuren in opgenomen zijn. Of kies voor een combinatie van aminozuren en BCAA’s voor een krachtige energieboost. Voor het gemak onderweg of tijdens de training kies je voor Amino NRG + Electrolyte RTD van Optimum Nutrition. Dit sportdrankje geeft je niet alleen nieuwe energie, het is ook nog eens een gemakkelijke manier om je dorst te lessen onder het trainen.┬áDeze basis van de genoemde voedingssupplementen ontbreekt bij de meeste sporters waarschijnlijk niet. Maar Optimum Nutrition heeft ook nog andere ondersteunende producten. Zoals Daily Support Joint en Daily Support Mood. Deze zijn zowel voor de lichamelijk als geestelijke ondersteuning van de actieve sporter bedoeld.