10 keer handig gereedschap dat je in huis moet hebben

In huis gaat er helaas altijd wel een keer wat kapot. Erg vervelend, behalve als je het gewoon zelf kunt repareren. Het is dan wel handig dat je de juiste gereedschappen in huis hebt. Daarom hieronder 10 keer gereedschap dat je in huis moet hebben.

Een hamer

Een spijker in de muur slaan om een lijstje op te hangen, doe je met een hamer. Daarom is het handig om dit altijd in huis te hebben.

Schroevendraaiers

Schroevendraaiers zijn in velerlei soorten, afmetingen en kwaliteiten verkrijgbaar. Een schroevendraaier is een stuk gereedschap waarmee schroeven worden aangebracht en verwijderd. Het is handig om een aantal verschillende soorten schroevendraaiers in huis te hebben. Bijvoorbeeld een kruiskop of een platkopschroevendraaier.

Boormachine

Naast de professional en de fanatieke doe-het-zelver is er nog een type klusser: de af-en-toe klusser. Ondanks dat je misschien niet veel klust of het maar sporadisch nodig hebt, is het toch handig om een accu boormachine in huis te hebben. Het is simpelweg wel gemakkelijk om niet voor ieder te maken boorgat bij die aardige buurman aan te kloppen of je zijn boormachine mag lenen.

Waterpas

Om te weten of de plank de je wilt ophangen wel recht hangt, heb je een waterpas nodig. Ook voor fotolijstjes, spiegels en andere dingen die opgehangen moeten worden, is het fijn om zeker te weten dat het niet scheef hangt.

Lampen en batterijen

Niks zo vervelend als een kapotte lamp in bijvoorbeeld de badkamer zonder raam of in een kast. Als je gewoon een voorraadje extra lampen in huis hebt, zit je nooit zonder licht. Ook batterijen zijn altijd goed om in huis te hebben.

Een nijptang

Een nijptang, knijptang of (in Vlaanderen) trektang, is een metalen stuk gereedschap om spijkers uit hout te trekken. De tang kan ook gebruikt worden om dunne draad, spijkers en dergelijke door te knippen.

Een zaklamp

Mocht de stroom uitvallen, kan een zaklamp uitkomst bieden. Ook kaarsen zijn dan goed om in huis te hebben. Gelukkig hebben we tegenwoordig allemaal een zaklamp op onze mobiel.

Een stanleymes

Afgelopen jaar zijn er veel meer pakketjes besteld dan normaal. Soms worden pakketjes zo goed ingepakt dat je ze nauwelijks open krijt. Pakketjes openmaken, karton snijden of heel precies vormen uitsnijden uit papier met een sntanleymes is dit appeltje eitje.

Waterpomptang

Van oorsprong hoort de waterpomptang bij loodgietersgereedschap, desondanks hoort hij ook steeds vaker tot de standaarduitrusting van veel huishoudens. Met deze tang kun je onder andere bouten vastdraaien.