Dit heb je nodig voor een dagje naar het pretpark

Het is nog heel even zomer, dat betekent dat je er optimaal van moet genieten zo lang dat nog kan. Vooral in Nederland moet je er goed gebruik van maken wanneer het een keer lekker weer is. Daarom willen we ook iedereen aanraden om er een dagje op uit te gaan. Wat dacht je van een leuke dag naar het pretpark? Als je zo’n avontuurlijk dagje op de planning hebt staan, is het toch best wel fijn om genoeg spullen mee te hebben. Ben je benieuwd naar de dingen die je nodig zult hebben? Lees dan vooral verder.

Zonnebrandcrème

Eerlijk is eerlijk, dat je zonnebrandcrème mee moet nemen is erg voor de hand liggend. Maar dat maakt niet dat het minder belangrijk is! We willen het je nog een keer op het hart drukken: neem voldoende zonnebrandcrème voor jou en je gezelschap mee. Dit is heel erg belangrijk om meerdere redenen, zelfs wanneer je een dagje in achtbanen voor ogen hebt. De straling die van de zon afkomt is namelijk erg slecht voor je huid. Door zonnebrand op te smeren voorkom je: verbranding, roodheid in je gezicht, versnelde veroudering en verlaag je zelfs de kans op huidkanker. Dus ook al lig je niet de hele dag te bakken in de zon: smeer je wel goed in, want de kans dat je toch de hele middag in de zon rondloopt is erg groot.

Een waterdichte rugzak

Als je de hele dag op pad gaat is het wel zo fijn dat je ook spullen mee kunt nemen. Het is dan ook niet voor niets zo dat mensen er vaak op uit gaan met een goed gevulde tas. Een waterdichte rugzak zou nog wel eens erg goed van pas kunnen komen in een pretpark. Waarom? Nou, net als dat het erg zonnig kan zijn, kun je helaas ook te maken krijgen met spontane regenbuien. Daarnaast is de wildwaterbaan voor velen onweerstaanbaar en geloof ons: daar ga je liever niet in met spullen die niet nat mogen worden, zoals spullen met batterijen of andere elektronische apparaten.  

Kleed je niet te kleurrijk

We zullen het maar meteen toegeven: dit laatste punt is niet iets wat je mee kunt nemen, maar wel iets waar je rekening mee kunt houden. Iedereen weet dat een dagje naar een pretpark gepaard gaat met rennen voor wespen. Het pretpark is voor hen ook gevuld met pret, er is immers zo veel zoetigheid te vinden in een attractiepark. Hoewel je de lastige insecten niet kunt ontlopen, is er wel een manier om ze zo min mogelijk aan te trekken. Dit doe je door je niet zo kleurrijk te kleden. De beruchte beesten komen namelijk af op felle kleuren. Als je je dus iets minder kleurrijk kleed, heb je de kans dat je minder last hebt van wespen.