Vyne proeverijen

Vyne Flights

Voor kleinere gezelschappen is het mogelijk om bij Vyne een flight te bestellen.
Een flight is een kleine proeverij van 3 halve glazen met een korte uitleg van de sommelier. Hierbij kan de flight, in overleg met de sommelier, geheel naar eigen wens worden samengesteld. Bij een flight worden geen sommelierkosten berekend.

Vyne wijnproeverijen vanaf 10 personen

In Vyne draait alles om wijn. Daarom is het ook een geweldige locatie om een wijnproeverij te houden. Onze sommeliers hebben niet alleen veel verstand van wijn, maar zijn ontzettend gepassioneerd en doen niets liever dan hun kennis van wijn delen met anderen.

Hieronder zijn een aantal proeverijen omschreven, waarbij er de keuze is of er tijdens de proeverij bijpassende hapjes geserveerd worden. Bij alle proeverijen krijgen de deelnemers begeleiding van een professionele sommelier.

De kosten van de wijnproeverijen zijn opgebouwd uit:

• Een variabel deel: de kosten van het wijnarrangement welke per persoon worden doorberekend
• Een vast deel: de kosten van de sommelier (voorbereiding en aanwezigheid tijdens de proeverij). Vanaf 10 personen zal er speciaal voor de proeverij een extra sommelier ingezet worden. Bij gezelschappen vanaf 20 personen zal een tweede sommelier nodig zijn.


Vyne Basis
Deze proeverij is zeer geschikt voor personen voor wie het wijnproeven nieuw is.
Tijdens deze proeverij worden 1 mousserende wijn, 2 witte wijnen en 2 rode wijnen geproefd (in taste hoeveelheden). De duur van deze proeverij is 1,5 uur.

Vyne Basis zonder bijpassende hapjes: € 18,- p.p.
Vyne Basis met 3 bijpassende hapjes: € 30,- p.p.
Kosten sommelier (vanaf 10 deelnemers) € 99,- ex BTW per sommelier


Vyne Oude versus Nieuwe Wijnwereld
Heeft de klassieke wijnwereld (o.a. Frankrijk, Italië, Spanje) te vrezen voor de nieuwe wijnwereld (o.a. Australië, Chili, Amerika)? Wijnen van dezelfde druivensoorten, maar andere werelddelen worden naast elkaar geproefd.
Tijdens deze proeverij worden 2 mousserende wijnen, 2 witte wijnen en 2 rode wijnen geproefd (in taste hoeveelheden). De duur van deze proeverij is 1,5 uur.

Oud vs Nieuw zonder bijpassende hapjes: € 22,- p.p.
Oud vd Nieuw met 3 bijpassende hapjes: € 36,- p.p.
Kosten sommelier: € 99,- ex BTW per sommelier (vanaf 10 deelnemers)


Vyne Bubbels
Doet een Italiaanse Prosecco af aan een Franse champagne of is deze eigenlijk nog lekkerder? Proef verschillende mousserende wijnen (bijvoorbeeld champagne, cava, cremant en prosecco) naast elkaar en leer meer over deze wijnen.
Tijdens deze proeverij worden 5 verschillende mousserende wijnen geschonken (in taste hoeveelheden). De duur van deze proeverij is 1,5 uur.

Vyne Bubbels zonder bijpassende hapjes: € 24,- p.p.
Vyne Bubbels met 3 bijpassende hapjes: € 36,- p.p.
Kosten Sommelier € 99,- ex BTW per sommelier (vanaf 10 deelnemers)


Vyne Exclusief
Voor deze proeverij wordt een selectie gemaakt van de "toppers” op de wijnkaart van Vyne. Het zijn allen mooie, exclusieve wijnen waarvan Vyne trots is dat ze deel uitmaken van het assortiment.
Tijdens deze proeverij worden 1 mousserende, 2 witte wijnen, 2 rode wijnen en 1 dessertwijn geproefd (in taste hoeveelheden).
De duur van deze proeverij is 2 uur.

Vyne Exclusief zonder bijpassende hapjes: € 41,- p.p.
Vyne Exclusief met 4 bijpassende hapjes: € 57,- p.p.
Kosten Sommelier: € 99,- ex BTW per sommelier (vanaf 10 deelnemers)

Zelf een proeverij samen stellen?
Naast bovenstaande proeverijen zijn er nog vele mogelijkheden. Proeverijen kunnen op een thema aangepast worden, waarbij bijvoorbeeld de Chardonnay, Italië, de Bordeaux , vreemde druivensoorten centraal staan. Op basis van uw wensen en het budget kunnen we een proeverij op maat samenstellen. We denken graag met u mee!